Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (12/11)

woensdag, 12 november 2003

Voetganger overlijdt na botsing met motorrijder

BREDA- Een 68 jarige Bredase voetganger is vannacht rond middernacht overleden aan de verwondingen, die hij had opgelopen toen hij gistermiddag rond 17.00 uur op de Sophiastraat in Breda werd aangereden door een motorrijder. De man zou kort voor de naderende motorrijder de rijbaan zijn opgelopen. De 27 jarige Tilburgse motorrijder week nog uit, maar kon de aanrijding niet meer voorkomen en kwam tegen een geparkeerde auto tot stilstand. De man liep een flinke hoofdwond op en was ter plaatse nog wel aanspreekbaar. In de loop van de avond verslechterde toestand van het slachtoffer en overleed hij in een Bredaas ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Mannen gestolen auto ook verdacht van homejacking

BREDA- De twee mannen die vorige week vrijdag s nachts om 04.00 uur in Ulvenhout in verband met een gestolen Belgische jeep door de politie werden aangehouden worden er ook van verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan homejacking in Ulvenhout. De twee verdachten van 24 en 29 jaar uit Helmond en Dordrecht ontkennen dat ze dit hebben gedaan. De twee mannen bevinden zich nog in voorlopige hechtenis.

Eén van de mannen wordt verder verdacht van een woninginbraak in Best, waarbij een auto werd buitgemaakt. De politie onderzoekt of de verdachten mogelijk ook betrokken zijn bij soortgelijke diefstallen in Breda of omgeving.

Jongeren ook verdacht van illegale collecte hartstichting Wederom aanhouding beroving 82 jarige bejaarde

BREDA- Vanmorgen heeft de politie weer twee minderjarige verdachten van 15 jaar aangehouden, die worden verdacht van betrokkenheid bij de beroving van een 82 jarige bewoonster van de Groenedijk in Breda. De jongeren worden ook verdacht van illegaal ophalen van zakjes voor de Nederlandse Hartstichting.

De jongeren probeerde de vrouw eind september te beroven toen ze de voordeur open deed. Door een stomp tegen de schouder viel de vrouw en kon zelf niet meer opstaan. In dezelfde periode liep een collecte voor de Nederlandse Hartstichting. De jongeren maakten hier handig gebruik van en meldden zich als collectanten bij niets vermoedende bewoners. Eerder werden in dit onderzoek ook al vier minderjarigen aangehouden. Het onderzoek naar de beroving is nog niet afgerond.

Politie ruimt hennepkwekerij

BREDA - Gisteren is door politieteam PrinsenBeemden in samenwerking met de woningbouwvereniging, in de wijk Muizenberg te Breda, een in werking zijnde hennepkwekerij ontmanteld. Het aantal planten bedroeg ongeveer 650 stuks. Het geheel zag er professioneel uit. De stroom werd op illegale wijze verkregen. De bewoner van het pand was niet aanwezig, echter hij is al wel uitgenodigd een verklaring op het politiebureau PrinsenBeemden af te komen leggen. De stroomleverancier zal intussen de rekening opmaken.

Automobilisten fors gedupeerd door 40 lekke autobanden

BREDA- Afgelopen nacht zijn in de omgeving van de Brandebeemd en de Maaibeemd van 20 personenautos de banden lek gestoken. Totaal werden ongeveer 40 autobanden vernield. De benadeelden moeten nog aangiften doen bij de politie. De omvang van de schade is niet bekend.

Politie ontdekt hennepkwekerij boven varkensstal

ACHTMAAL- De politie van het team Zundert heeft vanmorgen bij een onderzoek bij een agrarisch bedrijf in Achtmaal boven een varkensstal op een zolder een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 3000 hennepplanten. De 35 jarige eigenaar en bewoner is door de politie aangehouden. Een dieselaggregaat in een afgesloten en geïsoleerde stalen container zorgde voor de stroomvoorziening. De politie was de kwekerij op het spoor gekomen naar aanleiding van een tip van de Belgische politie. De politie is onmiddellijk met de ontmanteling begonnen. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brand in gebouw GGZ

ETTEN-LEUR Vannacht heeft kort na één uur brand gewoed in een kamer van een patiënt van het Hooghuis in Etten-Leur. De 46 jarige vrouw had haar matras in brand gestoken met de bedoeling zich zelf in brand te steken. Personeel ontdekte de brand en sloeg alarm. Twaalf patiënten moesten hun kamer verlaten. Een patiënt was via een zonnescherm naar buiten geklommen en moest er door de brandweer vanaf worden gehaald. Een andere patiënt had zijn matras naar buiten gegooid en was hier op gesprongen. Geen van de bewoners raakte gewond. De twaalf patiënten werden tijdelijk elders opgevangen. De 46 jarige vrouw is in een aparte ruimte van het Hooghuis ondergebracht om herhaling van het voorval te voorkomen.

Politie arresteert inwoner Etten-Leur voor opzettelijke brandstichting

ETTEN-LEUR- Een 27 jarige man uit Etten-Leur is vanmorgen door de politie aangehouden, omdat hij wordt verdacht van opzettelijke brandstichting begin augustus van een catering en traiteursbedrijf aan de Voorsteven in Etten-Leur. Het bedrijfspand en de inventaris liep enorme schade op. Aanvankelijk werd gedacht aan een technisch mankement, maar sporenonderzoek wees uit dat er sprake moest zijn van brandstichting. Het onderzoek leidde vanmorgen tot de aanhouding van de 27 jarige verdachte. Hij is in verzekering gesteld.

Inbraak kledingwinkel

ZUNDERT- Vannacht hebben onbekenden ingebroken in een kledingwinkel aan de Molenstraat in Zundert. De nog onbekende dader(s) heeft met enkele stoeptegels een ruit van de zaak ingegooid en een nog onbekende hoeveelheid kleding van rekken meegenomen. Van de dader(s) ontbreekt ieder spoor. De omvang van de schade is niet bekend. Onmiddellijk na het bekend worden van de melding heeft de politie nog de omgeving afgezocht maar zonder resultaat.

Bron: R. van Kuik