Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 12-11-2003 - 16.00 uur

Verkeerscontroles
Heiloo/Egmond aan de Hoef, dinsdag 11 november 2003. Dinsdagmiddag werden op de Kennemerstraatweg in Heiloo en de Hoeverweg in Egmond aan de Hoef verkeerscontroles gehouden. In Heiloo werden vier bestuurders bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Negen bestuurders negeerden het rode verkeerslicht.
In Egmond aan de Hoef bleken acht bestuurder geen autogordel te gebruiken. Eén bestuurder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en één auto bleek niet te zijn verzekerd.

Verdachte aangehouden na inbraak
Alkmaar, dinsdag 11 november 2003.
Dinsdagavond werd, na een korte achtervolging vanaf de Voormeer, een 27-jarige Amsterdammer aangehouden op de Oudegracht. Buurtbewoners hadden gezien dat drie mannen zich verdacht ophielden bij een bedrijf aan de Voormeer en dat zij het bedrijf via de hoofdingang waren binnen gegaan. Deze getuigen waarschuwden de politie. Toen die ter plaatse kwam verlieten drie personen het gebouw. Zij hadden tassen bij zich. Toen zij zich ontdekt voelden lieten zij deze staan en renden weg. Na een korte achtervolging kon één van hen worden aangehouden. De andere twee mannen wisten te ontkomen. In de tassen werden verschillende flatscreen schermen en terminals aangetroffen afkomstig uit het bedrijf waar de drie mannen binnen zijn geweest. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld. Het onderzoek naar de andere mannen wordt voortgezet.

Snelheidscontroles
Heerhugowaard, dinsdag 11 november 2003.
Dinsdagavond tussen 19.15 en 22.00 uur werden snelheidscontroles gehouden op de Oosttangent en de Middenweg. Tijdens deze controles werd het volgende geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 210
Aantal overtredingen: 22
Hoogst gemeten snelheid: 85 km/u (Oosttangent).

Inbraak woning
Heerhugowaard, dinsdag 11 november 2003.
In de avonduren is er ingebroken in een woning aan de Veenhuizerweg. Men kwam binnen door een raam aan de zijkant van de woning open te breken. Uit de woning werd een geldpotje met een paar honderd euro weggenomen.

Drie fietsers gewond bij aanrijding
Heerhugowaard, woensdag 12 november 2003.
Omstreeks 07.15 uur vond er op de kruising Marconistraat-Kelvinstraat een aanrijding plaats tussen een 26-jarige automobilist uit Heerhugowaard en drie fietssters van 56, 58 en 57 jaar, eveneens uit Heerhugowaard. De automobilist reed over de Kelvinstraat en zag op de kruising de dames op de fiets over het hoofd. Hij verleende geen voorrang en botste tegen hen op. De 56-jarige vrouw werd met arm en hoofdletsel ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De 58-jarige dame had arm- en beenletsel en mochten na behandeling naar huis. De 57-jarige dame moest langs haar huisarts wegens licht letsel aan haar arm en been.