Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving

Den Helder 12-11-2003 - 16.10 uur

Buurtonderzoek wegens vermissing
Den Helder, woensdag 12 november 2003.
De politie stelt vanavond een uitgebreid buurtonderzoek in wegens de vermissing van de 25-jarige Patricia Kaper-Bouwens. Aan bewoners in de Van Galenbuurt, waar Patricia woonachtig is, worden diverse vragen gesteld. Inmiddels zijn er enkele tips binnen gekomen over haar vermissing. De politie stelt met een Recherche Bijstands Team een nader onderzoek in. Vanavond wordt in de uitzending van het programma 'Ter Plaatse' van TV Noord-Holland aandacht voor de zaak gevraagd. Mensen die helderheid kunnen verschaffen over de verdwijning van Patricia Kaper-Bouwens worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder via de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief).

Wisseltruc bij pinautomaat
Den Helder, woensdag 12 november 2003
Een man uit Den Helder deed onlangs aangifte van diefstal van zijn pinpas en opname van een bedrag van 8000 euro. Hij had bij een pinautomaat geld opgenomen. Iemand die achter hem stond heeft hierbij kennelijk meegekeken naar de pincode van het slachtoffer. De man achter het slachtoffer vroeg hierna of een bankbiljet van 10 euro, dat op straat lag, van hem was. Toen het slachtoffer bukte om het biljet op te rapen moet snel zijn pas zijn gewisseld in de gleuf van de automaat. De gewisselde pas was van dezelfde bank en dus ook van dezelfde kleur en dergelijke. Het slachtoffer nam daarna de pas uit de gleuf en ging met zijn gepinde geld en het opgeraapte bankbiljet weg. Later kwam hij erachter dat zijn pas verwisseld was. Toen was het geld al bij diverse banken opgenomen.

Afvallende lading
Winkel, dinsdag 11 november 2003.
In de middaguren werden er door de politie op de kruising Hartweg-Westfriesedijk in de berm twee motoren aangetroffen van tractoren. Onderzoek wees uit dat ze bij een garage op een vrachtauto waren gezet, maar niet vastgebonden. De eigenaar van de vrachtauto had niet gemerkt dat hij onderweg zijn lading verloor. Hij kwam er pas drie kwartier later achter op het moment dat hij bij zijn bedrijf aan kwam. Hij werd achterhaald en kreeg een proces-verbaal wegens het los laten liggen van de zware lading.

Inbraak woning
Den Helder, dinsdag 11 november 2003.
Vandaag deed een bewoonster van een huis aan de Annie Romein Verschoorlaan aangifte van inbraak in haar woning. Een raam dat op een kier stond werd open gebroken. Uit een tas werd een portemonnee gestolen met diverse pasjes en wat klein- en papiergeld. Dit was gebeurd op maandag 10 november omstreeks 04.15 uur. De bewoners werden wakker van gestommel en hebben de dader zien vluchten.

Drankrijder na achtervolging aangehouden
Nieuwe Niedorp, dinsdag 11 november 2003.
Omstreeks 22.30 uur, haalde een 47-jarige automobilist uit Heerhugowaard een personenauto in op de Dorpsstraat. Hierbij raakte hij de ingehaalde auto aan de linkerzijkant. Vervolgens reed de bestuurder zonder te stoppen door. Getuigen belden met de politie. Een beveiligingsbedrijf reed achter de verdachte en gaf de positie door. Op de N242 pikten agenten de auto op. De bestuurder voldeed echter niet aan een stopteken. Een achtervolging werd ingezet die leidde over de Westerweg richting Heerhugowaard. Nadat de bestuurders enkele assisterende politieauto's had omzeild kon hij op de Westtangent tot stoppen worden gedwongen door hem klem te rijden. De verdachte blies aan het bureau 695 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en zijn rijbewijs is ingenomen.

Aanrijding met letsel
Den Helder, woensdag 12 november 2003.
Omstreeks 08.00 uur vond er op de kruising Ruyghweg-Bassingracht een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 25-jarige automobiliste uit Den Helder kwam vanaf de Bassingracht en verleende geen vrije doorgang aan een 19-jarige automobilist uit Den Helder die over de Ruyghweg reed. Door de botsing liep de vrouw verwondingen in haar gezicht op. Ze werd in het ziekenhuis opgenomen. De beide voertuigen raakten flink beschadigd.