Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving

Hoorn 12-11-2003 - 16.10 uur

Verdachten overval aangehouden
Stede Broec, woensdag 12 november 2003.
Op woensdag 6 augustus werd een (toen) 16-jarige jongen overvallen in het Streekbos in Bovenkarspel. De jongen was vermoedelijk naar het Streekbos gegaan in verband met een handeltje in weed. Hij werd echter het slachtoffer van een "Rip-deal". Hij werd beroofd van een bedrag van tweeduizend euro. Ook werd hij ernstig mishandeld. Hij werd geslagen met honkbalknuppels en toen het slachtoffer buiten westen raakte werd hij in een oor gesneden. Het slachtoffer moest in het Westfries Gasthuis te Hoorn voor behandeling worden opgenomen. Na een uitgebreid onderzoek heeft de politie drie personen aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Zuid-Scharwoude, een (toen) 20-jarige en een 23-jarige man, beiden afkomstig uit Alkmaar. Onderzoek in de woningen van de verdachten leverde twee honkbalknuppels en twee gaspistolen (alarmpistolen) op. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid voor de officier van justitie en de rechter commissaris. Zij zijn in bewaring gesteld en blijven dus voorlopig vastzitten.

Ongeval in een bedrijf
Hoorn, woensdag 12 november 2003.
Omstreeks 09.00 uur vond er bij een garagebedrijf aan het Keern een ongeval plaats waarbij een 63-jarige man uit Berkhout ernstig gewond aan zijn borst raakte. Hij was in de garage bezig om een achterwiel onder zijn auto te monteren. Op korte afstand van hem stond een andere auto. De bestuurder daarvan, een 18-jarige man uit Hoorn, stapte in zijn auto en wilde de garage uitrijden. Toen hij zijn auto startte stond zijn auto echter nog in de 1e versnelling waardoor deze plotseling vooruit reed. De 63-jarige man werd hierdoor aangereden en kwam klem te zitten tussen zijn eigen- en de andere auto. Hij werd met ernstig borstletsel vervoerd naar het ziekenhuis en op de afdeling intensive care opgenomen.

Bejaarde vrouw in woning overvallen
Lutjebroek, dinsdag 11 november 2003.
Omstreeks 21.30 uur werd een 85-jarige bewoonster van een huis aan de Weed in haar woning overvallen door drie jongens. De vrouw lag in het donker in haar slaapkamer op bed toen de jongens die kamer binnen kwamen. Ze werd bedreigd met een mes en ondertussen werd een kast doorzocht. Daaruit namen de daders enkele bankbiljetten mee en een gouden halsketting met hanger. De jongens zijn de woning vermoedelijk binnen gekomen door te hengelen. Ook bestaat de mogelijkheid dat de voordeur niet goed dicht was omdat deze eerder op de avond vanwege Sint Maarten diverse keren open en dicht was gegaan. De vrouw kon geen goed signalement van de verdachten geven.