Ingezonden persbericht

Hitachi Data Systems benoemt IntelliStorage tot TrueNorth Associate Partner

Samenwerking gericht op markt voor high-end storage

Amsterdam, 12 november 2003 - Hitachi Data Systems (HDS), dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), heeft storage-specialist IntelliStorage benoemd tot TrueNorth Associate Partner in de Nederlandse markt. Met deze benoeming, die past in het TrueNorth Solutions Alliance-programma, breidt HDS haar partnerkanaal uit en versterkt het bedrijf zijn positie in de high-end markt. IntelliStorage levert met name diensten op storage-gebied, gericht op complexe infrastructuren bij bedrijven en xSP's.

Volgens Philip Hyde, CEO van IntelliStorage, betekent het partnership met HDS een versterking en bekrachtiging van de bestaande, niet-formele samenwerkingsactiviteiten. "IntelliStorage en HDS hebben al nauw samengewerkt binnen projecten bij grote bedrijven. Met het TrueNorth Associate Partnership hebben we nu toegang tot het volledige spectrum van oplossingen en kennis van HDS op het gebied van high-end storage. Het partnership completeert ons portfolio waaraan nog een specifieke high-end leverancier ontbrak. HDS past in onze visie het beste bij IntelliStorage, omdat het een volledig onafhankelijke leverancier is die niet gebonden is aan een bepaald serverplatform. Verder kunnen we profiteren van de strategische samenwerking tussen HDS en Network Appliance, waar ook wij nauw mee samenwerken."

Het Hitachi TrueNorth Channel Partner Program is opgezet om te garanderen dat de partners van Hitachi Data Systems kunnen beschikken over de benodigde support, training, informatie, certificeringen en incentives om de beste storage-oplossingen te ontwikkelen en te leveren. Het programma biedt ook een kortingsstructuur die is gekoppeld aan de verkoop- en omzetdoelstellingen van iedere geaccrediteerde partner.

Hitachi Data Systems heeft binnen de EMEA-regio een omzetstijging in channel-verkopen gerealiseerd van 90% ten opzichte van vorig jaar. Indirecte verkopen vormen nu ruim een derde (34%) van de totale productverkopen in het EMEA-gebied. Sinds de introductie van het Hitachi TrueNorth Channel Partner Program heeft Hitachi Data Systems meer dan 60 nieuwe EMEA-partners verwelkomd, een toename van zo'n 50%.

IntelliStorage
IntelliStorage ontwikkelt en integreert automatiseringsoplossingen voor dataopslag en beheer bij grote ondernemingen, xSP's en internetbedrijven. IntelliStorage is vanuit Nederland actief in verschillende Europese landen. Dankzij strategische overeenkomsten met toonaangevende leveranciers van storage-producten is IntelliStorage in staat klanten te voorzien van best-of-breed-oplossingen. Deze worden gecompleteerd door de iMAS Storage Management Toolset van IntelliStorage. Met deze toolset kunnen bedrijven de beheerprocessen van data en dataopslag sterk automatiseren, zodat beschikbaarheid gegarandeerd is. Meer informatie: www.intellistorage.com

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet haar wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd (NYSE: HIT) heeft haar hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 340.000 medewerkers. In het boekjaar 2002 (dat eindigde op 31 maart 2003) werd een geconsolideerde omzet behaald van 68,3 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)20 65 09 311
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl

© Hitachi Data Systems is registered with the U.S. Patent and Trademark Office as a trademark and service mark of Hitachi, Ltd.