Ingezonden persbericht

Aan de redactie:

Meta Group heeft onlangs een uitgebreide evaluatie van portalproducten uitgebracht en heeft daarbij gelijk gekeken naar de marktontwikkeling: Volgens META worden portals steeds meer deel van bedrijfsprocessen die klanten en werknemer aangaan. Het percentage organisaties dat portals als kernsystemen ziet, zal volgens META groeien van de huidige 10% tot 35% in 2007. Volgens META is de portalmarkt slechts voor 40% benut, maar zal de penetratie snel groeien. Daarom verwacht de marktanalist 161% groei in het komende jaar.

In het afgelopen jaar is het aantal portalleveranciers teruggelopen van 19 tot 14 spelers, door overnames of terugtrekking uit de markt. META verwacht dat komend jaar nog eens 20% zal afvallen. In haar METAspectrum analyse worden de huidige 14 leveranciers geëvalueerd. In de 'leader' categorie staan IBM, SAP en Plumtree. Vignette heeft de vierde positie in het rapport en is nu nog opgenomen als 'challenger'. META verwacht echter dat Vignette klaar is om over te stappen naar de 'leader' categorie, aangezien het bedrijf van alle leveranciers de meeste vooruitgang heeft geboekt.

Het persbericht over het METAspectrum rapport vindt u op http://home.businesswire.com/portal/site/google/index.jsp?ndmViewId=news_vie w&newsId=20031103005981&newsLang=en.

Als u nog vragen heeft, of met iemand van Vignette wil spreken over de ontwikkelingen in de portalmarkt, aarzelt u dan niet contact met mij op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Ezra van Tiel
Text 100 Public Relations
T: 020 530 4343
E: ezra.vantiel@text100.nl