Ingezonden persbericht

Oussama Cherribi VVD kandidaat voor Europese Parlementsverkiezingen in 2004

Geachte redactie,

Na een periode vol negatief nieuws over rondhangende, bedreigende en zelfs terroriserende Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond, is er gelukkig ook weer iets positiefs te melden: nieuws over een Marokkaan die werkt aan de toekomst van Nederland in Europa!

Oussama Cherribi, voormalig Tweede-Kamerlid voor de VVD, stelt zich voor deze partij kandidaat voor de Europese Parlementsverkiezingen in 2004. Hij heeft aan de leden een reeks van ideeën en standpunten over Europa voorgelegd, 'het Elftal van Cherribi', op grond waarvan hij een hoge positie op de kandidatenlijst die deze dagen wordt samengesteld, wil verwerven (zie de bijgaande folder).

In Brussel wil Cherribi zaken als Europees burgerschap en een seculiere islam, waarin de scheiding tussen Kerk en Staat centraal staat, prominent op de agenda zetten. Hij staat voor een samenleving waarin de ruimte voor geloof en cultuur wordt beschermd. Voor de immigratie van migranten - in alle landen van Europa een wezenlijk thema - bepleit hij een balans in de wetgeving, waarbij er niet alleen oog is voor de eigen verantwoordelijkheid van de migrant, maar waarbij ook de talenten van deze nieuwe burgers optimaal benut worden. Ten behoeve van de Europese samenleving als geheel.

Cherribi werkt op dit moment als Visiting Professor aan de Emory University in Atlanta, Georgia, in de Verenigde Staten. In 2000 promoveerde hij in de Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. De titel van zijn proefschrift luidde: 'Imams in Amsterdam'. Een onderwerp dat ook toen al actueel was, maar nu zo mogelijk nog grotere nieuwswaarde heeft.

Van 21 tot en met 30 november is Cherribi aanwezig in Nederland. Voor meer informatie of een afspraak kunt u hem bellen via 06 - 515 06 143 of e-mail naar cherribi@europe.com. Zie ook www.cherribi.nl.

Bijlage: folder 'Het elftal van Oussama Cherribi'.