Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 12/11

Bergen op Zoom, 12 november 2003

Inbraak bij stichting

OSSENDRECHT: Dinsdag ontdekte een medewerker van een stichting die gevestigd is aan de Trambaan dat er is ingebroken. De daders kwamen het terrein op door aan de achterzijde een hekwerk open te knippen. Uit een loods, waarvan een deur is geforceerd, zijn uit afgesloten koelkasten en vriezers een grote hoeveelheid levensmiddelen gestolen. De politie onderzoekt de inbraak.

Veilig uitgaan

BERGEN OP ZOOM: Tijdens de 11-11 viering is het project Veilig Uitgaan van start gegaan. Door de brandweer, gemeente en politie zijn controles uitgevoerd in de cafe`s aan de Bosstraat, Grote Markt, Beursplein en de Lievevrouwestraat. Er zijn geen bijzonderheden geconstateerd. Verder is het erg rustig gebleven. Wel zijn er vijf bekeuringen gegeven in verband met verkeerd parkeren en een bekeuring voor wildplassen.

Auto uitgebrand

BERGEN OP ZOOM: Dinsdagavond is op de Neptunuslaan door onbekende oorzaak een personenautop in brand geraakt. Omstanders hebben getracht met emmers water de brand te blussen. Dit is echter niet gelukt. De auto is gedeeltelijk uitgebrand en weggesleept door een takelbedrijf.

Diefstal tuinplanten

SINT WILLEBRORD: Uit de tuin van een woning aan de Vlaanders te St. Willebrord werden in de nacht van 10 op 11 november twee dwergconiferen ontvreemd.

Aanrijding materieel

SINT WILLEBRORD: Dinsdag vond op de Dorpsstraat een aanrijding plaats tussen een bestelauto en een personenauto. De personenauto reed over de Pastoor Bastiaansensingel en sloeg linksaf de dorpstraat in en raakte daarbij de linkerachterzijde van de bestelauto. De bestuurster van de personenauto reed na de aanrijding verder zonder haar identiteit bekend te maken. Door een getuige was echter haar kenteken genoteerd. Zij is door de politie verhoord en verklaarde niets van een aanrijding gemerkt te hebben.

Vernieling bord Veilig Honk

RUCPHEN: De gemeente Rucphen heeft maandag aangifte gedaan van vernieling van een bord van het Project Veilig Honk. Het bord stond tegen de tuin aan geplaatst van een woning aan de Nederheidsebaan te Schijf. Veilig Honk is een project waarbij mensen die wonen op aanrijroutes naar middelbare scholen kinderen opvangen bij problemen onderweg.

Inbraak camping

SCHIJF: Dinsdag is aangifte gedaan van inbraak in de receptie van een camping aan de Molendreef. Er is een ruit gebroken en de daders hebben een PC, een radio en een fax gestolen.

Gewapende overval

ROOSENDAAL: Vanochtend is er een gewapende bankoverval gepleegd in een bankfiliaal aan de Molenstraat. Drie of vier mannen zijn rond 10.00 uur het bankfiliaal binnengegaan. Zij hebben de baliemedewerker van de bank met een mes bedreigd en gevraagd om geld. Een andere medewerker is geschopt en geslagen. Tijdens de overval waren er meerdere klanten aanwezig in de bank. Nadat er geld is gegeven hebben de mannen de bank verlaten. Er zijn geen gewonden gevallen maar de slachtoffers zijn wel erg geschrokken. Slachtofferhulp heeft de slachtoffers direct opgevangen.
Na de overval is de alarmknop ingedrukt. De politie is direct naar de bank toe gegaan en gestart met buurtonderzoek. Inmiddels is er iemand aangehouden. De politie onderzoekt of deze man iets met de overval te maken heeft.

Politie treft zes hennepkwekerijen aan bij grote controle

ROOSENDAAL: Het Courageteam heeft dinsdag zes hennepkwekerijen opgerold tijdens een grote actie. Alle kweekapparatuur die in de genoemde woningen zijn aangetroffen met een geschatte waarde van enige tienduizenden Euros is met een kraakauto afgevoerd en in de loop van de namiddag verbrand. Aan deze actie deden in totaal 10 politiemensen maar ook personeel van de Dienst Saver, energiemaatschappij Essent en een takelbedrijf mee.
> In een woning aan de Maxburgh zijn de nodige kweekapparatuur en 477 kleine hennepplantjes aangetroffen in een slaapkamer en op zolder. > In een zaak aan de Kalsdonksestraat is een in aanbouw zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Een 46-jarige man uit Rotterdam in aangehouden en meegenomen voor verhoor naar het politiebureau. De kwekerij is afgebroken. Na verhoor is de verdachte in de loop van de middag weer in vrijheid gesteld met een procesverbaal. De politie onderzoekt de zaak verder.
> Rond het middaguur is een woning gecontroleerd aan de Enclaveberg. In deze woning is op zolder en op een slaapkamer een hennepkwekerij aangetroffen van in totaal 210 hennepplanten. Ook is er een zak hennep aangetroffen met een gewicht van ongeveer 100 gram. De bewoner, een 45-jarige man van Roosendaal, deed afstand van alle hennepplanten en kweekmateriaal. Hij mag zich verantwoorden bij de politierechter. > Na de middag is in een woning aan de Kalsdonksestraat een kleine hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit 11 grote hennepplanten en 42 kleinere. Dit was voor de betrokken persoon de tweede keer binnen enkele maanden dat bij hem een hennepkwekerij is aangetroffen. De bewoner, een 32-jarige man uit Roosendaal is aangehouden, in verband met het kweken van hennepplanten en ook voor beledigen van de politie. Hij is verhoord en kreeg een dagvaarding om zich te zijner tijd bij de rechter te verschijnen.
> In een schuur c.q. garage in de Dr. Nolenslaan te Roosendaal zijn 198 oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. De bewoner de 37-jarige van Roosendaal is thuis aangetroffen. Hij verleende volledige medewerking aan het onderzoek en hij kan zich ook bij de rechter verantwoorden. > Op de zolder van een woning, gelegen aan de Vogelzang te Roosendaal, is een hennepkwekerij aangetroffen, die niet meer in bedrijf was. De planten waren net geoogst en de geknipte plantdelen lagen te drogen in de kweekruimte. Na weging bleek het te gaan om ruim 5500 gram hennep. De bewoner, de 48-jarige man van Roosendaal is verhoord en krijgt een dagvaarding om zich binnenkort voor de rechter te verantwoorden.

Diefstal vanaf auto

ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag is aangifte gedaan van diefstal van twee richtingaanwijzers vanaf een zwarte VW Golf die geparkeerd stond op de Bergrand.

Brandstichting

ROOSENDAAL: Dinsdagnacht is een houten aanbouw van een schuur aan de Dubbelberg uitgebrand. De brand is door de bewoner ontdekt omstreeks
01.00 uur. Van te voren heeft de bewoner vuurwerk gehoord in de omgeving. Mogelijk is het vuurwerk de oorzaak van de brand. Drie fietsen zijn door de brand vernield.

Aanhouding heterdaad

ROOSENDAAL: Dinsdagochtend is een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat hij op heterdaad betrapt is op een poging van diefstal bij een bedrijf aan de Rechtzaad. Eerst is hij een bedrijfspand binnengelopen waar hij ontdekt werd door personeel. Hij is daarna naar buiten gevlucht en is vervolgens weer aangetroffen in een vrachtauto. Hij was bezig de lade onder het bed te doorzoeken toen de chauffeur hem betrapte. De verdachte is door personeel van het bedrijf aangehouden en hij wordt woensdag voorgeleid voor de Officier van Justitie.

Poging diefstal auto

ROOSENDAAL: Dinsdag is aangifte gedaan van poging tot diefstal van een auto aan de Champetterberg. De onbekende dader heeft een portier van het voertuig geforceerd en heeft daarna het extra slot van het stuur gesloopt. Hierna is geprobeerd de bedrading te verbinden om het voertuig weg te nemen. Dit is niet gelukt. Er is wel schade aan het dashboard.

Diefstal uit auto

ROOSENDAAL: In de nacht van maandag op dinsdag is er drie maal in een auto ingebroken op de Burgemeester Prinsensingel, Rembrantgalerij en het Kees van Dongenplein. In alle gevallen is er een ruit van de auto vernield. De eerste twee autos misten geen goederen. Uit de auto aan het Kees van Dongenplein is een autoradio-c.d.-speler vermist.

Diefstal uit woning

ROOSENDAAL: Dinsdagavond is ingebroken in een woning in de Marconistraat. De dader heeft een raam de serre gebroken en is zo binnengekomen. De gehele woning is doorzocht. De bewoner mist een tweetal autoradios en een versterker.

Verkeersongeval

ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag is een 15-jarige fietser licht gewond geraakt op de Gastelseweg na een aanrijding met een bromfietser. De fietser is door onbekende oorzaak aangereden door een achter hem rijdende bromfietser. Door deze botsing kwam de fietser ten val en liep daarbij schaafwonden op in het gezicht op. De bromfietser is doorgereden. De politie onderzoekt de zaak.

Pinpas bejaarde gestolen

ROOSENDAAL: Vanmiddag is in een verzorgingstehuis aan de Covellijndijk een bejaarde vrouw haar pinpas en pincode ontvreemd. Een man was binnengekomen om koeken te verkopen. Dit deed hij op nogal dwingende wijze. De bejaarde vrouw was zo geschrokken dat zij haar pinpas en pincode aan de man heeft gegeven. Even later bleek dat er een flink geldbedrag is opgenomen van de rekening.

Bron: Karen de Groot