Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 12 november 2003

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Mariënwaard 33, dakkapellen aanbrengen.
s-Gravenweg 249, woning met bijgebouw veranderen. Filosofentuin 69, opbouw op garage bouwen.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 3 november 2003:
Bernsteinstraat 9 en 11, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Verzenddatum 6 november 2003:
Stellingmolen 7, garage uitbreiden.

KAPVERGUNNINGEN

Door de gemeente zijn kapvergunningen aangevraagd en verleend voor:

Verzenddatum 3 november 2003:
Mees Toxopeusrede tegenover nr. 30
4 schijnacacias. Wortels drukken de bestrating op van het trottoir, de parkeervakken en de rijbaan. Er is voldoende groen in de omgeving.
Geen herplant nodig.

Coen Botrede
3 wilgen en 1 els. Het is noodzakelijk om de catalpas meer groeiruimte te geven. De wortels van de els drukken de bestrating op van openbaar en particulier terrein.

Jan de Geusrede achterzijde nr. 17-19

1 wilg.

Cornelis Houtmanstraat
9 populieren. Wortels drukken de bestrating op. Conditie van de bomen neemt snel af. Eén boom is reeds dood. Herplant met 5 walnootbomen.

Gorzenhof

1 populier. Wortels drukken de bestrating op. Herplant met 1 es (duurzame boomsoort).

Slotplein
5 populieren. Wortels drukken bestrating op. Herplant met 5 iepen (duurzame boomsoort).

Dorus Rijkersrede

2 wilgen. Wilgen worden te groot. De oorspronkelijke boombeplanting is geheel verdwenen. Herplant met 1 donkerrode prunus.

Floridaweg
11 populieren. Wortels drukken de bestrating op. Conditie van de bomen neemt snel af. Herplant met 11 essen (duurzame boomsoort).

Wulpenhof

1 populier. Wortels drukken de bestrating op. Conditie van de boom neemt snel af. Herplant met 1 es (duurzame boomsoort).

Door Woningpartners zijn kapvergunningen aangevraagd en verleend voor:

Mauritsstraat 36

2 kronkelwilgen, 1 rode sierkers en 2 sierkersen.

KAPVERGUNNING (rectificatie)

Door de gemeente zijn kapvergunningen aangevraagd en verleend:

Verzenddatum 20 oktober 2003:
Gruttosingel ter hoogte van 21-31 en ter hoogte van 33-53 en 55-63 18 populieren. De bomen drukken de bestrating op en de vitaliteit neemt sterk af. Herplant met 12 bomen (es, kastanje en eiken).

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

DRANK- EN HORECAVERGUNNING BUURTHUIS DE FLUITER

Het college maakt bekend dat zij voornemens is om Buurthuis de Fluiter, gevestigd aan de Merellaan 354, een Drank- en Horecavergunning te verlenen. Aan deze vergunning zijn gelet op artikel 4 van de Drank- Horecawet een aantal voorschriften verbonden ter voorkoming van mededinging door het verstrekken van alcoholhoudende drank, die uit een oogpunt van ordelijk economisch verkeer als onwenselijk moet worden beschouwd.

De ontwerpbeschikking ligt gedurende een termijn van vier weken vanaf de dag van deze publicatie ter inzage bij het Informatiecentrum. Gedurende deze vier weken kunnen belanghebbenden hun zienswijzen over de opgenomen voorschriften ter voorkoming van mededinging bekend maken bij het college van burgemeester en wethouders.

WEGENWET/ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

Het college maakt bekend, dat de gemeenteraad op 10 november 2003 heeft besloten het voetgangersbruggetje gelegen tussen de Klaas Klinkertkade en de Wormerhoek aan het openbaar verkeer te onttrekken.

De raad heeft tot de onttrekking aan het openbaar verkeer van het voetgangersbruggetje besloten in verband met overlast van vandalisme en dergelijke op het bedrijventerrein aan de Wormerhoek. Met de verwijdering van het voetgangersbruggetje kan het vandalisme op het bedrijventerrein worden teruggedrongen.

Het besluit van de raad, de daarbij behorende tekening en het voorstel van burgemeester en wethouders aan de raad liggen gedurende de periode van 13 november tot en met 29 december 2003 op werkdagen ter inzage bij het Informatiecentrum.

Belanghebbenden hebben op grond van de Algemene wet bestuursrecht de bevoegdheid om tegen het besluit van de raad bij de raad een bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na de datum van deze bekendmaking worden ingediend bij de raad van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.
Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:
a. de naam en het adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
d. de gronden van het bezwaar.

Het voetgangersbruggetje is - vooruitlopende op het besluit van de raad - reeds op 9 januari 2003 verwijderd. Wij erkennen dat met de verwijdering van het voetgangersbruggetje op 9 januari 2003 is afgeweken van de daarvoor geldende procedure. In verband met de aanpak van het vandalisme op het bedrijventerrein Wormerhoek hebben wij daartoe evenwel besloten. Met de verwijdering van het voetgangersbruggetje wordt bijgedragen aan de verhoging van de veiligheid op het bedrijventerrein. Daarbij hebben wij mede in ogenschouw genomen dat op een korte afstand van het voetgangersbruggetje een alternatieve route, in de vorm van een voet-/fietsbrug, aanwezig is.

Voor meer informatie over het voetgangersbruggetje naar het bedrijventerrein Wormerhoek kunt u contact opnemen met het Bedrijfsbureau Ruimte, telefoon 010-2848604.

De kapvergunningen, de ontwerpbeschikking inzake de Drank- en Horecavergunning voor Buurthuis de Fluiter en het besluit van de raad, de daarbij behorende tekening en het voorstel van burgemeester en wethouders aan de raad inzake het voetgangersbruggetje naar het bedrijventerrein Wormerhoek liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.