Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (12/11)

Oosterhout, woensdag 12 november 2003

Twee autos opengebroken in Sleeuwijk
SLEEUWIJK: Twee auto-eigenaren uit het Beukenhof ontdekten op woensdag 12 november 2003 dat er in hun auto was ingebroken. Bij een van de autos was via de
hengelmethode het portierknopje omhoog getrokken. Bij de andere auto werd een zijruitje ingeslagen. Uit allebei de autos verdween de autoradio CD-speler

Onder invloed en toch achter het stuur
DONGEN: Een 48-jarige automobilist uit Dongen is door de politie bekeurd vanwege het rijden onder invloed van alcohol. De man werd op woensdag 12 november om 02.00 uur betrapt in de Prinses Margrietstraat. De verdachte moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De uitslag van deze test was 260 ug/l.De man kreeg een boete van 190,- en een tijdelijk rijverbod opgelegd.

Snelle brommers
DONGEN: De politie bekeurde op dinsdagmiddag 11 november twee bromfietsers. De reden was dat de bromfietsen een te hoog vermogen hadden, waarbij omgerekend snelheden van 74 en 70 km konden worden bereikt. De opgelegde boetes bedroegen respectievelijk 115,- en 86,-. De politie nam de snelste brommer in beslag vanwege het te hoge vermogen en meerdere gebreken. De politie treedt op tegen snelle brommers omdat, statistisch gezien, dit de verkeersdeelnemers zijn die het meest vaak bij ongevallen betrokken zijn.

132,- boete voor agressief rijgedrag
GILZE: Op dinsdag 11 november 2003, werd er op de Rijksweg A-58 onder Gilze een 25 jarige bestuurder van een personenauto aangehouden omdat hij diverse verkeersovertredingen had gepleegd. De man had met een snelheid van 150 km/u gereden. Daarnaast stelde de politie vast dat hij diverse malen met hoge snelheid zeer dicht op zijn voorganger reed (bumperkleven). Omdat de 25-jarige man niet in Nederland woont, moest hij de boete van 132,00 euro direct afrekenen.

17 % te snel bij snelheidscontrole
GILZE EN RIJEN: Op dinsdag 11 november 2003 hield de politie een snelheidscontrole op de Mary Zeldenrustlaan te Rijen en de Lange Wagenstraat te Gilze. In totaal werden er 90 voertuigen gecontroleerd waarvan er 15 een bekeuring kregen voor te snel rijden.

Twee brommers botsen
HOOGE ZWALUWE: Op de kruising van de Korteweg en de Bosseweg botsten dinsdagavond 11 november omstreeks 19.00 uur twee bromfietsen op elkaar. Een 17-jarige inwoner van Hooge Zwaluwe wilde vanuit de Kortestraat het fietspad Bosseweg oprijden. Hij nam daarbij vermoedelijk de binnenbocht en reed frontaal tegen een tegenligger. Dit betrof een 35-jarige bromfietser uit Lage Zwaluwe aan. De vermoedelijke veroorzaker van het ongeval is per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Breda. Hij liep schouderletsel op. De andere betrokkene is door het ambulancepersoneel op de plaats van het ongeval behandeld voor pijn aan de nek. De politie maakt proces-verbaal op van het ongeval. Inmiddels is gebleken dat de brommer van de 17-jarige jongen niet verzekerd was.

Politie controleert snelheid
MADE: Dinsdagmiddag 11 november hield de politie weer snelheidscontroles in Made.
Locatie: Zuideindsestraat (50 km/u)
Controle tijd: van circa 10.00 uur tot 13.00 uur Aantal passanten: 942
Aantal overtreders: 28
Hoogste snelheid: 71 km/u
Bijzonderheid: 2 bromfietsen, respectievelijk 62 en 65 km/u Locatie: Drimmelenseweg (50 km/u)
Controle tijd: van 13.15 uur tot 16.15 uur
Aantal passanten: 620
Aantal overtreders: 31
Hoogste snelheid: 75 km/u
Bijzonderheid: een bromfiets met 66 km/u

Diefstal opvallende auto
WAALWIJK: Bij een bedrijf aan de Industrieweg te Waalwijk is dinsdag 11 november omstreeks 11.45 uur een opvallende auto gestolen. Het gaat om een blauwe Toyota Hilux voorzien van het kenteken 88-BB-TX. Het voertuig betreft een pick-up model met op de achterzijde een container bevestigd.

Bekeuringen tijdens verkeerscontroles
OOSTERHOUT: Tijdens controles op diverse plaatsen in de gemeente Oosterhout heeft de politie op dinsdag 11 november acht automobilisten bekeurd vanwege het niet dragen van autogordel. Zes automobilisten gingen op de bon omdat zijn aan het telefoneren waren in de auto, zonder daarbij gebruik te maken van een zogenaamde hands-free-set. Tot slot kregen twee automobilisten proces-verbaal omdat zij onnodig de (verblindende) mistlampen aan hadden staan.

Proces-verbaal voor vals parkeerkaartje
OOSTERHOUT: Een 51-jarige Oosterhout liep tegen de lamp toen parkeercontroleurs zijn parkeerkaartje goed bekeken. De controleurs vertrouwden de zaak niet en riepen de hulp van de politie in. De eigenaar van de auto was snel achterhaald. De man had de vervalsing geprint vanaf een internetsite.Hij vatte het sportief op dat hij betrapt was maar kreeg desondanks toch een bekeuring vanwege de vervalsing. Dit gebeurde op woensdag 12 november op het Basiliekplein in Oosterhout.

Bron: Jeroen Steenmeijer