2e persbericht van woensdag 12 november 2003

Eindhoven 12-11-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Partij cocaïne onderschept

Rechercheurs van de Unit Veelvoorkomende Criminaliteit (UVC) van de Eindhovense politieafdelingen hebben woensdag om 10.15 uur in zijn woning in Woensel een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Op zijn adres werd een kilogram cocaïne afgeleverd die de man in ontvangst nam. De cocaïne was op de luchthaven Schiphol door de politie onderschept. Er volgde een kort onderzoek en in overleg met het openbaar ministerie werd de cocaïne bezorgd bij de Eindhovenaar. Meteen daarna werd de man aangehouden door de politie. Hij is in verzekering gesteld en zal naar verwacht vrijdag worden voorgeleid aan de Rechter Commissaris. De cocaïne, afkomstig uit Peru, is in beslag genomen.

Eindhoven: Overlast na aanrijding op snelweg

Een aanrijding op de snelweg A2 bij Eindhoven heeft woensdagmiddag voor de nodige verkeersoverlast gezorgd. Rond 12.30 uur remde een bestuurder van een personenauto voor een file. Achter hem reed een vrachtwagen die ook op tijd stilstond. Maar de vrachtauto die daar weer achter reed, kon niet op tijd remmen, en botste op zijn voorganger. Die schoof vervolgens tegen de personenauto aan. Een derde vrachtwagen raakte daarna de middelste vrachtauto. De chauffeur van de middelste vrachtwagen kwam bekneld te zitten in zijn voertuig. Hij is uit zijn cabine bevrijd en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De weg is afgesloten voor bergingswerkzaamheden en er zijn omleidingroutes ingesteld. Het KLPD werkt de aanrijding verder af.

Best: Vrouw bestolen van beurs

Een vrouw van 42 jaar uit Best is woensdagmiddag rond 13.00 uur bestolen van haar portemonnee. Toen ze wilde afrekenen bij een marktkraam aan de Nazarethstraat werd de beurs door een man uit haar hand getrokken. De vrouw en de marktkoopman hebben nog geprobeerd de man te achterhalen, maar hij was spoorloos verdwenen. In de portemonnee zaten enkele (bank)pasjes en identiteitsbewijzen.

Hapert: Snelheidscontrole

Op de Oude Provincialeweg is woensdagochtend tussen 8.30 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 781 gecontroleerde voertuigen reden er 41 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/u.

Veldhoven: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Lariksbeek zijn onder meer twee mobiele telefoons en een fotocamera weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag. Het slot van de achterdeur werd opengebroken, waarna de benedenverdieping is doorzocht.