Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum  12 november 2003                                              
                                                                     
Van     / afdeling Communicatie                                      

District Stad Nijmegen


Diefstal uit woning
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Willemsweg. Via het forceren van de voordeur is toegang verschaft tot de woning. Uit de woning zijn een mobiele telefoon, computeronderdelen en een tv weggenomen. De 48-jarige bewoner deed aangifte.

Diefstal auto
Vanaf de Oranjesingel is gistermiddag een rode Renault Clio gestolen met kenteken
48-DS-RP. De eigenaar deed aangifte.
Vanaf de Van Schaeck Mathonsingel is gisteravond tussen 19.15 uur en 21.15 uur een zilvergrijze VW Golf gestolen met kenteken XH-VF-16. De eigenaar deed aangifte.
Vanaf de Weg door Jonkerbos is gisteravond tussen 20.10 uur en 22.50 uur een blauwe Audi A4 Variant gestolen met kenteken RG-GL-14. De eigenaar deed aangifte.


Controle op fiets- bromfietsverlichting

De politie van het district Stad Nijmegen gaat vanaf nu streng controleren op het voeren van verlichting door fietsers en bromfietsers van een half uur na zonsondergang tot een half uur voor zonsopkomst. Die controle gebeurt tijdens de gewone surveillances. Er zal niet worden gewaarschuwd. Iemand die de verlichting van de fiets of bromfiets niet in orde heeft kan rekenen op een bekeuring.



District Tweestromenland



Ewijk - Verkeersongeval met letsel

Twee politiecollega's zijn vanmorgen vroeg betrokken geraakt bij een ongeval op de Waalbrug bij Ewijk. Zij reden op dat moment ter assistentie naar een aanrijding. Toen zij vanaf de A73 de A50 opreden en op de brug bij Ewijk kwamen, botsten zij door de gladheid links tegen de vangrail en gleden vervolgens naar rechts. Daar naderde hen een vrachtwagen die hun surveillanceauto van achteren aanreed. Daarbij raakten zij licht gewond en werden overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Bij onderzoek bleek dat zij wat kneuzingen opgelopen hadden.

Horssen - Woninginbraak
Gisteren tussen 12.45 uur en 15.00 uur is ingebroken in een woning aan de Hoogveldsestraat. Via het openbreken van een raam is toegang verschaft tot de woning. Uit de woning zijn een geldbedrag, videocamera, fotocamera en sierraden meegenomen. De 47-jarige bewoonster deed aangifte.


Blik op veilig - Twee rijbewijzen ingevorderd in Wijchen

Bij een snelheidsheidscontrole door het team Verkeershandhaving zijn gisteravond twee rijbewijzen ingevorderd. Twee Nijmegenaren in de leeftijd van 31 en 32 jaar reden met veel te hoge snelheid op de A326 richting Wijchen. Beide bestuurders zijn op het Palkerplein staande gehouden en hun rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Blik op veilig - Snelheidscontrole in Afferden

Bij een snelheidscontrole op de Van Heemstraweg in Afferden zijn gisteravond tussen 19.40 uur en 22.10 uur 69 bestuurders geflitst. In totaal passeerden 670 voertuigen de mobiele radar van de politie. De hoogst gemeten snelheid was 122 km/h waar als maximum toegestane snelheid 80 km/h geldt.



District De Waarden



Zaltbommel - Woninginbraak

Gisteravond is ingebroken in een woning aan de Van Heemstraweg West. Via de achterdeur is toegang verschaft tot de woning. Uit de woning zijn een geldbedrag en persoonlijke bescheiden weggenomen. De 55-jarige eigenaar deed aangifte.


Gameren - Bromfietser gewond

Vanmorgen rond 7.15 uur is een 18-jarige bromfietser uit Zuilichem gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Middelkampseweg/ Prins Willem-Alexanderweg in Gameren. Een 21-jarige bestuurster uit Zaltbommel reed met haar personenauto over de Middelkampseweg, komende uit de richting van Zaltbommel en sloeg op het kruispunt met de Willem-Alexanderweg linksaf, richting de Van Heemstraweg. Zij verleende daarbij de bromfietser die over de Middelkampseweg vanuit de richting Gameren kwam, geen voorrang. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De bromfietser is met beenletsel overgebracht naar het Carolusziekenhuis in Den Bosch.


Blik op veilig - Snelheidscontrole Rossum

Bij een snelheidscontrole door het team Verkeershandhaving gisteren tussen 15.45 uur en 18.15 uur op de Van Heemstraweg in Rossum reden 43 van de 1632 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/h waar 80 km/h geldt als maximum snelheid.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --