Gemeente Hilvarenbeek


Uit de B&W-besluitenlijst van 11 november 2003 (12-11-2003)

Ontwikkeling ruimte-voor-ruimtewoningen Baarschot De planologische procedure voor de bouw van drie woningen in Baarschot
- in het kader van de ruimte-voor-ruimteregeling - is nagenoeg afgerond.
Uit realisatie van dit project vloeit - zowel voor de gemeente als voor de initiatiefnemers - een aantal rechten, plichten en financiële aspecten voort. Om deze wederzijdse afspraken vast te leggen is een samenwerkings-/exploitatieovereenkomst opgesteld. Deze overeen-komst wordt ter ondertekening voorgelegd aan de initiatiefnemers.

Parkeerplaatsen Papenstraat
Het college heeft besloten om het aantal parkeerplaatsen nabij de aanleunwoningen aan de Papenstraat uit te breiden tot zes plaatsen.

Voorstellen aan de gemeenteraad

Evaluatie minicampings
Met de komst van de Wet op de Openluchtrecreatie (in 1995) kregen gemeenten een grotere beleidsvrijheid, met name voor kleinschalig kamperen (minicampings). Om regulerend te kunnen optreden werden eind 1997 eigen beleidsregels vastgesteld. Het maximum aantal minicampings in de gemeente werd bepaald op 9 en toegezegd werd dat aan de hand van een evaluatie zou worden bezien of verdere uitbreiding van het aantal minicampings gewenst was.
Om voldoende draagvlak te behouden voor verblijfsrecreatieve voorzieningen en ongewenste ontwikkelingen voor reguliere kampeerbedrijven (campings) te voorkomen, werd eind 2001 besloten dit maximum aantal voorlopig te handhaven.
De onlangs uitgevoerde - eerder toegezegde - nieuwe evaluatie is geen aanleiding om dit besluit te herzien. Het college stelt daarom aan de raad voor het maximum aantal ook nu te handhaven en de gemeentelijke beleidsregels te herzien op het moment dat de Wet op de Openluchtrecreatie wordt ingetrokken. De verwachting is dat dit eind 2004/begin 2005 het geval zal zijn.

Voorbereidingsbesluit Slibbroek, Tilburgseweg 4 en 6 Voorgesteld wordt een voorbereidingsbesluit te nemen voor de percelen Tilburgseweg 4 en 6 (gelegen binnen het bestemmingsplan Slibbroek). Dit voorbereidingsbesluit is nodig om - via een vrijstellingsprocedure
- medewerking te kunnen verlenen aan een verzoek van Automobielbedrijf Van Rijn voor bedrijfsuitbreiding. De uitbreiding betreft het vergroten van de showroom en de bouw van een nieuwe wasserette en 3 wasboxen. Omdat deze uitbreiding slechts gedeeltelijk binnen het geldende bestemmingsplan past, moet een vrijstellingsprocedure gevolgd worden.

Uit eerdere collegevergaderingen

Onderhoudssubsidie gemeentelijk monument
De onderhoudssubsidie voor renovatiewerkzaamheden aan het gemeentelijk monument Groot Loo 8 in Hilvarenbeek is definitief vastgesteld op 2.461,22. Dit bedrag wordt uitbetaald aan de eigenaar van het betreffende pand.

De onderhoudssubsidie voor restauratiewerkzaamheden aan het pand Heuvelstraat 24 is voorlopig vastgesteld op 400,27. De hoogte van de definitieve subsidie wordt vastgesteld nadat de werkzaamheden aan dit gemeentelijk monument zijn uitgevoerd en declaraties zijn overlegd.