Ingezonden persbericht


Persbericht PvdA-Statenfractie Groningen

Geen permanente bewoning van recreatiewoningen

De Partij van de Arbeid heeft vandaag ingestemd met de handhaving van het moratorium op het bouwen van recreatiebungalows. Uit onderzoek van het bureau "ZKA Consultants & Planners" blijkt dat de handhaving geen nadelig effect heeft op de kwaliteit van de sector en dat de huidige bezettingsgraad geen aanleiding geeft om het moratorium op te heffen.

Daarnaast gaf de PvdA gehoor aan de oproep van de minister om gemeenten en provincies duidelijkheid te laten verschaffen omtrent de permanente bewoning van recreatiebungalows. De statenfractie van de PvdA in Groningen vindt de permanente bewoning van recreatiebungalows ongewenst vanwege het ruimtebeslag, gebrek aan voorzieningen en het zou een beloning voor slecht gedrag in het verleden betekenen

Tevens zal bij de Tweede Kamerfractie van de PvdA worden gepleit om het huidige voorstel niet te steunen, omdat uitvoering -gezien de korte realisatietermijn- grote problemen met zich mee zal brengen. Het College van Gedeputeerde Staten van Groningen gaf tijdens de statenvergadering vandaag te kennen deze visie van de PvdA te delen.

Nadere informatie: Henk Nijboer (06-44914912), Statenlid PvdA


---- --