Gemeente Sittard-Geleen

OPENBARE BESLUITENLIJST van het college van Burgemeester en Wethouders der gemeente Sittard-Geleen d.d. 11 november 2003
1. Om een beroep te doen op de Tijdelijke Stimuleringsregeling dient een van de drie gemeenten gemachtigd te worden namens het (mogelijk toekomstig) samenwerkingsverband de aanvrage bij het ministerie in te dienen.
Beslissing: de gemeente Maastricht (in persoon van de wethouder van Sociaal Economische Zaken) worden gemachtigd om mede namens de gemeente Sittard-Geleen een aanvraag in te dienen bij het Ministerie van SZW in het kader van de tijdelijke Stimuleringsregeling samenwerkingsverband Bbz en Ioaz ten bate van het (mogelijk) toekomstig samenwerkingsverband tussen Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen op het terrein van Bbz en Ioaz.


2. Nulmeting uitvoeren om de haalbaarheid van een subsidieaanvraag en de risico's verbonden te inventariseren.
Het is wenselijk zoveel mogelijk cliënten van sociale zaken te reïntegreren op de arbeidsmarkt. Het is mogelijk additionele middelen uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) te verkrijgen voor het uitvoeren van reïntegratietrajecten.
Beslissing: PriceWaterhousCoopers krijgt opdracht een nulmeting ESF uit te voeren.


3. Bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen. Beslissing:

1. Akkoord met het plan en de aanpak;

2. De subsidie wordt gereserveerd voor de stichting van het bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen.


4. Projecten OOV (Openbare Orde en Veiligheid) laatste kwartaal 2003. Beslissing:

1. Akkoord met de verdere uitwerking van 4 projecten Integrale Veiligheid, te weten:
a. Preventie auto-inbraken op de grootste hotspots; b. Preventie fietsendiefstal op de grootste hotspots; c. Pilotproject verwijdering graffiti binnenstad Sittard (Geleen volgt in 2004);
d. Bijdragen in de kosten van "Keurmerk Veilig Ondernemen" voor de ondernemersvereniging Stichting bedrijvenparken Sittard (SBS).
2. De portefeuillehouder wordt gemachtigd de verdere uitvoering van deze projecten te accorderen;

3. Het budget projecten integrale veiligheid à EUR 28.000,00 wordt beschikbaar gesteld als werkbudget voor deze projecten.


5. Beantwoording vragen ex artikel 37 RvO van VVD naar aanleiding van coffeeshopbeleid en drugshandel.
Beslissing:

1. Akkoord met de concept antwoordbrief;
2. Een kopie van de antwoordbrief wordt in handen gesteld van de Griffie ter vermelding op het gemeenteblad ingekomen stukken.


6. Concept coffeeshop-/softdrugsbeleid.
Beslissing:

1. Kennisgenomen van het concept coffeeshop-/softdrugsbeleid;
2. Het concept coffeeshop-/softdrugsbeleid in handen gesteld van de Griffie ter bespreking in de commissie Algemene Bestuurlijke Zaken van 27 november 2003.


7. Nieuw provinciaal stedenbeleid `Stad en Ommeland'. Beslissing:

1. Als G4 gezamenlijk reageren op het nieuwe provinciale stedelijk beleid, conform de lijn van conceptreactie;
2. Burgemeester Dijkstra en wethouder Hanssen worden afgevaardigd naar de provinciale bijeenkomst met ambtelijk ondersteuning van de heren Bux en Van Sint Feijth;

3. De delegatie voor het bestuurlijk overleg met DSM wordt samengesteld uit het overig deel van het college.


8. Draaiboek Besluit Begroten en Verantwoorden (BBV). Beslissing:

1. Het BBV op een minimum niveau invoeren. Hierover afstemmen met de accountant en Provinciaal Toezicht;

2. Deloitte en Touche opdracht verstrekken om de invoering te begeleiden. De kosten hiervan worden gedekt uit het budget AO;
3. Akkoord met enkelvoudige aanbesteding;
4. Akkoord met het draaiboek en de daarin aangegeven prioriteiten en kwaliteit;

5. Akkoord met de procedure en de inrichting van de eerste duale begroting. Via de griffie voorleggen aan het presidium.


9. Decentralisatie personeelsbudgetten.
Beslissing:

1. Akkoord met de kaders en spelregels decentralisatie personeelsbudgetten en deze in laten gaan op 31 december 2003;
2. Akkoord met het instellen van bedrijfsreserves per sector en de spelregels die daarvoor gelden;

3. Akkoord met stimuleringsmaatregel inzake OR-participatie;
4. Akkoord met de opzet en organisatie van de periodieke verantwoordingsrapportages.


10. Wijziging regeling klokkenluiders.
Beslissing: de sinds 1 mei jl. van kracht zijnde Regeling klokkenluiders gemeente Sittard-Geleen wordt met ingang van 1 december 2003 ingetrokken en per gelijke datum vervangen door de op enkele onderdelen aangepaste versie, getiteld Regeling klokkenluiders gemeente Sittard-Geleen 2003.


11. Beantwoording vragen ex art 37RvO van mevr. Baetens-Derks CDA om bewaakte parkeerplaats aan te leggen voor motorfietsen, brommers en scooters in de nabijheid van de Markt te Sittard, almede strenger optreden tegen wildplakken.
Beslissing:

1. Akkoord met concept antwoordbrief;

2. Kopie van de antwoordbrief wordt in handen gesteld van de Griffie, ter vermelding op het gemeenteblad ingekomen stukken.


12. Verzoek ontheffing voorkeursrecht plangebied Bottleneck/IPS voor de provincie Limburg.
Beslissing:

1. Akkoord met afstand voorkeursrecht gemeenten betreffende het perceelsgedeelte kadastraal bekend gemeente Born, sectie L nummer
166, groot 251 ca ha ten behoeve van uitvoering van de voorliggende ruilovereenkomst tussen de Provincie Limburg en de gemeente Echt-Susteren;

2. Van het besluit wordt conform beslispunt kennis gegeven aan Kerkhof & Kakkenberg Rentmeesters te Echt middels bijgaande conceptbrief.


13. Beantwoording vragen ex art 37 RvO van dhr. P. Meekels namens de fractie GOB inzake geluidsscherm langs de A2 in Born. Beslissing:

1. Akkoord met concept antwoordbrief;

2. Kopie van de antwoordbrief in handen stellen van de Griffie ter vermelding op het gemeenteblad ingekomen stukken;
3. De Provincie Limburg wordt middels schrijven verzocht de gemeente regelmatig te informeren over (de vorderingen van de voorbereiding van) het project.


14. Subsidieaanvraag project woonzorgcomplex Jos Klijnenlaan. Beslissing: een stimuleringsbijdrage van EUR 180.000,00 zijnde EUR 5.000,00 per zorgwoning beschikbaar gesteld voor het totale project (inclusief wijksteunpunt).

Dit overzicht geeft in hoofdlijnen weer hetgeen het College van Burgemeester en Wethouders in zijn vergadering heeft besloten. U kunt hieraan geen rechten ontlenen.