Agalev (Vlaanderen)


Politiek secretaris Dirk Holemans stelt Vera Dua voor als voorzitter van het nieuwe Agalev

Brussel, 12 november 2003

Na 18 mei stond Agalev voor de opdracht zichzelf te vernieuwen. Ondertussen is de noodzaak duidelijk geworden om dit versneld en zonder taboes te doen.

Dit vernieuwingsproces is ondertussen in de cruciale fase van realisatie gekomen. Centraal hierin staat de scherpe inhoudelijke en politieke positionering: een groen-progressieve partij die opkomt voor waarden als solidariteit en respect voor ecologische grenzen, en daarom een maatschappijkritische positie inneemt tegenover centrumpolitiek en verrechtsing.

Dit vernieuwingsproces moet nu zonder taboes worden afgerond. Daarom heeft het nieuwe Agalev van na 15 november nood aan een voorzitter.

Het partijbestuur en de fractie steunt daarom ten volle het voorstel van Dirk Holemans om Vera Dua aan te duiden als voorzitter en vraagt het congres van zaterdag om deze keuze te ondersteunen.

Vera Dua aanvaardt deze keuze in het kader dat Dirk Holemans verantwoordelijk blijft voor de uitwerking van de nieuwe inhoudelijke lijn. Zo komt Agalev tot een ideale taakverdeling die de beste kansen biedt om het nieuwe Agalev terug op de kaart te zetten.

Want het gaat voor iedereen binnen Agalev om de toekomst van het politieke project, niet om functies. Agalev roept alle leden op om zich eendrachtig achter deze keuze voor Vera Dua als voorzitter te scharen. Enkel zo kan 13 juni 2004 een succes worden.

Dirk Holemans
Politiek secretaris Agalev