Fontys


vrijdag 28 november 2003

donderdag 6 november 2003

Fontys bereidt docenten geschiedenis voor op revolutie De vakgroep Geschiedenis van Fontys Lerarenopleiding Sittard organiseert op 12 november in de Stadsschouwburg Sittard de jaarlijkse studiedag voor docenten vmbo, havo en vwo ter voorbereiding op het Centraal Schriftelijk Eindexamen Geschiedenis en Staatsinrichting. Het onderwerp van 2003-2004 is de industriële revolutie.

De studiedag is bedoeld om de kennis over de industriële revolutie op te frissen en te actualiseren. In vier lezingen gaan externe deskundigen in op de stof, nieuwe gezichtspunten daarop en de didactische verwerking ervan. Ook worden mogelijkheden gepresenteerd om lessen aan te laten sluiten op het industriële verleden van de eigen regio, wat in de stofomschrijving als een absolute vereiste wordt genoemd. Naar verwachting zullen ongeveer 200 geschiedenisleraren aan de studiedag deelnemen.

Bezoek aan verleden
Nieuw dit jaar is dat er aansluitend aan de studiedag een excursiedag wordt georganiseerd. De excursie vindt plaats op 26 november en bestaat uit een wandeling door de industriewijken van Verviers en een werkbezoek aan het daar gelegen textielmuseum.

Zowel de studiedag als de excursiedag kosten 200 euro per persoon. Deelnemers aan beide dagen krijgen 25 euro korting. Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht bij: Directie en nascholingssecretariaat, telefoon: 0877 879 174 of 0877 879 536.