Ingezonden persbericht

Seminar goed ondernemingsbestuur

D66 Tilburg organiseert thema-bijeenkomst over Corporate Governance

TILBURG, 20031103 -- In het bedrijfsleven gaan regelmatig zaken fout. Denk bijvoorbeeld aan het Enron-schandaal en - dichter bij huis - de problemen bij Ahold. Wat zijn de consequenties van gebrekkig intern toezicht bij grote bedrijven? Over die vragen organiseert D66 Tilburg op 12 november een seminar.


Drie deskundige sprekers zullen op 12 november hun licht laten schijnen over dit thema. Tevens zullen de sprekers met elkaar en met het publiek in discussie gaan over goed ondernemingsbestuur.

Drs. M.J.H. (Michiel) Smith RBA
Michiel Smith is aandelenanalist bij IRIS het onderzoeksbureau van de Rabobank en Robeco Groep en houdt zich onder meer bezig met Gorporate Governance en Duurzaam Beleggen. Smith onderzocht in hoeverre de aanbevelingen van de commissie Tabaksblat binnen het Nederlandse bedrijfsleven al worden nageleefd. Hij concludeerde dat de meeste Nederlandse ondernemingen op dit gebied slecht scoren.

Prof.dr. P.J.W. (Piet) Duffhues
Piet Duffhues is fulltime hoogleraar Ondernemingsfinanciering aan de Faculteit der Economische Wetenschappen van de UvT. Duffhues zal het thema benaderen vanuit het deelaspect personeelsopties. Hij zal de thematiek ook vanuit het perspectief van het midden- en klein bedrijf belichten. Over beide thema's heeft hij recent aan 'Den Haag' geadviseerd.

Drs. W.M. (Menno) Witteveen
Als directeur en mede eigenaar van de industriële houdersmaatschappij Koopman & Witteveen NV is Menno Witteveen nauw betrokken bij de discussie over goed ondernemingsbestuur. Witteveen is voorzitter van de landelijke D66-werkgroep Corporate Governance.

Aanmelden
Omdat er slechts plaats is voor 70 deelnemers, dienen geïnteresseerden zich vantevoren aan te melden. Deelnemers kunnen een e-mail met hun naam, adres en telefoonnummer mailen naar tilburg@d66.nl ter attentie van Chris Emmert.

Datum en tijd
Het seminar vindt plaats op woensdag 12 november.
Ontvangst: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur

Locatie
Villamedia
Tivolistraat 6, Tilburg

Meer weten?
Voor meer informatie over het seminar kunt u terecht op internet.
Surf naar: www.d66tilburg.nl/seminar




Ingezonden persbericht