3e persbericht van woensdag 12 november 2003

Eindhoven 12-11-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Mannen aangehouden na verzet bij aanhouding

Een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden op de Don Boscostraat. Agenten hadden het vermoeden dat de man drugs bij zich had en wilden hem controleren. Toen hij dat weigerde en zich hevig verzette, is pepperspray ingezet om de man in bedwang te krijgen. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld. Drie andere mannen, die de aanhouding wilden voorkomen, zijn ook opgepakt en in verzekering gesteld. Het gaat om een 22-jarige en een 24-jarige Eindhovenaar en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Eindhoven: Oude hennepkwekerij ontdekt

In een woning aan de Edisonstraat is woensdagmiddag rond 14.00 uur een hennepkwekerij ontdekt die niet in werking was. Er lagen afvalresten van ongeveer 120 planten van een eerdere hennepoogst op de zolder van het huis. Ook stond er de nodige kweekapparatuur, die in beslag is genomen. De stroom werd illegaal afgetapt. De 27-jarige bewoner is in de woning aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden.

Eindhoven: Opgepakt in gestolen auto

Woensdagmiddag rond 14.30 uur zijn een 28-jarige man uit Maastricht en een 25-jarige Eindhovenaar op de Akkerstraat aangehouden. Bij de politie was de melding binnengekomen dat de mannen op straat goederen aan het verhandelen waren. Ze zaten bij aankomst van de politie ieder in een auto. Eén van die wagens, een groene Opel Kadett, bleek in de nacht van maandag op dinsdag gestolen te zijn vanaf de Stationsweg. De twee mannen zijn aangehouden voor nader onderzoek.

Eindhoven: Vrouw bijna bestolen van beurs

Een vrouw van 66 jaar uit Eindhoven is woensdagmiddag bijna het slachtoffer geworden van een diefstal. De vrouw had geld gepind bij een automaat aan de Heezerweg. Nadat ze dat in haar portemonnee had gedaan, kwam een ongeveer 20-jarige man op haar aflopen. Hij eiste dat de vrouw haar beurs aan hem zou afgeven en pakte de vrouw daarbij vast aan een arm. Toen ze begon te gillen en er mensen aan kwamen rennen, ging de dader er op een fiets vandoor. Hij heeft niets meegenomen.

Eindhoven: Beenwond na aanrijding door graafmachine

Een man van 58 jaar uit Eindhoven is woensdagmiddag rond 16.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding. Toen hij op de Prof. Dr. Dorgelolaan liep, werd hij geraakt door een passerende graafmachine. De bestuurder, een man van 41 jaar uit Lierop, had de voetganger niet gezien en ook niet gemerkt dat hij hem met zijn voertuig had geraakt. Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn rechterbeen naar het MMC in Eindhoven gebracht.

Eindhoven: Auto gestolen

Een grijze Volkswagen Golf TDI is woensdagmiddag tussen 16.00 en 16.30 uur gestolen vanaf de Strijpsestraat. Het kenteken van de wagen is ZF-DX-83.

Helmond: Snelheidscontroles

Op twee plaatsen is woensdag een snelheidscontrole gehouden. Op de Aarle Rixtelseweg werden tussen 10.10 en 12.15 uur 809 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 69 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u. Tussen 12.50 en 14.30 uur reden op de President Rooseveltlaan 84 van de 1330 gecontroleerde voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Deurne: Aanhouding voor betalen met vals geld

Een man van 18 jaar uit de Sovjet-Unie is woensdagmiddag rond 17.00 uur aangehouden. Hij zou rond 16.30 uur in twee winkels aan de Stationsstraat met een vals biljet van 100 euro hebben betaald. Dankzij het signalement dat de gedupeerde winkeliers aan de politie konden doorgeven, werd de verdachte opgepakt in een trein op het station in Deurne. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld.

Someren: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Avennelaan is onder meer een computer weggehaald. Dat gebeurde tussen dinsdagmiddag 17.00 uur en woensdagochtend 10.00 uur. Een raam aan de voorkant van de woning is kapot geslagen, waarna het huis werd doorzocht.

Valkenswaard: Bestolen van handtas

Een vrouw van 74 jaar uit Valkenswaard is woensdagmiddag tussen 13.00 en 13.30 uur bestolen van haar handtas. De vrouw had bij haar woning de tas in één van haar fietstassen gedaan. Nadat ze die goed had afgesloten, was ze naar het centrum van Valkenswaard gefietst. Toen ze op de Karel Mollenstraat Zuid de tas wilde pakken, was deze uit de fietstas verdwenen. Ze heeft nog naar de tas gezocht, maar die niet meer kunnen vinden. Er zaten een portemonnee met ongeveer 45 euro en enkele (bank)pasjes in.

Oirschot: Auto weggehaald

Vanaf de Princeehof is woensdag tussen 8.45 en 17.15 uur een personenauto weggehaald. Het gaat om een zwarte Opel Kadett (YD-94-RK).

Sterksel: Rijzadels gestolen

Uit een schuur bij een woning aan het Turfven zijn drie rijzadels gestolen. Dat gebeurde woensdagavond rond 19.00 uur. De deur van de schuur was niet afgesloten.