Gemeente Gouda


03.130 prijsuitreiking posterwedstrijd tegen vandalisme

datum: 10 november 2003
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: J. Stout-van Rijn
telefoon: 0182-588497

prijsuitreiking posterwedstrijd tegen vandalisme

op 12 november 2003 om 14.30 uur in het Stadhuis op de Markt te Gouda .

Het project Gouden Stadsregels heeft in samenwerking met HALT een posterwedstrijd tegen vandalisme georganiseerd. Kinderen van een aantal basisscholen in Gouda zijn opgeroepen mee te doen aan deze posterwedstijd. De opdracht was het ontwerpen van een poster in het kader van de stadsregel Wat je stukmaakt, moet je zelf betalen. De tien beste inzendingen krijgen een prijs.

Op een aantal basisscholen in Gouda hebben leerlingen van groep 8 de afgelopen weken een gastles van HALT gehad over vandalisme. Aan deze scholieren is gevraagd of ze een opvallende poster willen ontwerpen die leeftijdgenoten laat zien wat voor ellende vandalisme veroorzaakt. De kinderen hebben in groepen aan de poster gewerkt om hen zo de mogelijkheid te bieden met elkaar te praten over vandalisme. Inmiddels zijn er ruim 80 posters ingezonden door tien verschillende basisscholen in Gouda.

Jury

De posters werden beoordeeld door een jury bestaande uit Inez Meter (stadsdichter), Chaid el Haddouti (coördinator buurtvaders), Mirjam Bruin en Pieter Verkaik (makers babbelbank), Rachid Laghzaoui (jongerenmedewerker), Kim Danens (scholiere) en Stefan Dorst (kidsteam). De juryleden hebben gekeken of de boodschap tegen vandalisme goed overkomt, of de gebruikte kreet in de poster pakkend is en natuurlijk ook naar creativiteit en originaliteit.

Prijsuitreiking

Dinsdag 12 november aanstaande om 14.30 uur reikt Piet van der Sluijs (wethouder Welzijn en Doelgroepenbeleid) in het stadhuis prijzen uit aan de tien winnende teams. Van het beste ontwerp wordt een echte poster gedrukt die verspreid wordt in Gouda.

Tentoonstelling

Alle ingezonden posters zijn te bezichtigen in een speciale tentoonstelling Zeg nee tegen vandalisme. Naast de posters worden ook de muurkranten tentoongesteld die in de projectweek van de Stichting Welzijn Gouda vanuit acht club- en buurthuizen door de bezoekers en bewoners van Goudse wijken zijn samengesteld. Heel veel bewoners hebben hieraan meegewerkt.
De tentoonstelling wordt gehouden van 10 tot en met 18 november 2003 in de Sterzaal van het stadhuis op de Markt in Gouda. Het stadhuis is op werkdagen geopend van 9.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.

Gouden Stadsregels

In 2002 hebben 3.800 Gouwenaars de 10 Gouden Stadsregels gekozen. Dit bleek het startsein voor een stadsbrede discussie. Het initiatief van de gemeente krijgt steeds meer bijval van Goudse organisaties en inwoners van Gouda. Het project Gouden Stadsregels wil bereiken dat inwoners van Gouda de 10 regels kennen, elkaar durven aanspreken op de regels en dat steeds meer mensen actief betrokken zijn bij de uitvoering. Meer informatie over de Stadsregels vindt u op de website: www.goudenstadsregels.nl.