Ingezonden persbericht

Bookdragon opent Internetboekhandel beginnend schrijvers

ALMELO, 20031112 -- Beginnend schrijvers hebben eindelijk hun eigen boekhandel op Internet: www.bookdragon.nl. Met dit intiatief zet letterkundige Kirsten Huijsen het werk van beginnend schrijvers serieus op de kaart in boekenland. Jaarlijks leven ongeveer één miljoen Nederlanders zich uit met schrijven. Toch verschijnt slechts het werk van een enkele uitverkorene daadwerkelijk in de boekhandel. Wie genoeg vertrouwen in de eigen pennenvruchten heeft, geeft ze in eigen beheer uit. Maar ook dan is de weg naar de lezer lang en moeizaam. Bookdragon brengt daar verandering in.


Kirsten Huijsen: Het heersende beeld is dat werk van beginnend schrijvers per definitie slecht is. Dat is natuurlijk onzin. Alle grote schrijvers zijn ooit ook begonnen als amateur. Onder beginnend schrijvers zijn juist heel veel leuke boeken te vinden: van originele kinderboekjes en kookboeken tot treffende gedichten en meeslepende autobiografieën.

Schrijvers kunnen vaak zelf heel goed inschatten of hun werk goed genoeg is voor publicatie en geven het in eigen beheer uit als een uitgever het niet aandurft.Het blijkt echter nog een hele klus om als particulier je boek in de boekhandel te krijgen of op Internet aan de man te brengen.

Daarom heb ik www.bookdragon.nl opgericht: om beginnend schrijvers een serieuze plek te bieden waar ze zelf kunnen uitproberen of hun boek commercieel aantrekkelijk is. In mijn opinie is het nog altijd de lezer en niet de uitgever die bepaalt wat de moeite van het lezen en dus van het publiceren waard is.


Bij www.bookdragon.nl zijn momenteel zo'n 80 titels van uiteenlopende beginnend schrijvers verkrijgbaar en dat aantal groeit voortdurend. Dat de formule zo populair is bij auteurs is niet verwonderlijk: niet alleen kan zo een groter publiek bereikt worden dan als men zelf een website opzet, ook de verdiensten zijn veel aantrekkelijker dan als het boek via een uitgever op de markt komt. De site valt ook in de smaak bij bezoekers, want wie is er nu niet benieuwd wat die miljoen Nederlanders nu eigenlijk schrijven?




Ingezonden persbericht