Ingezonden persbericht

Mitel Networks investeert fors in draadloze IP-telefonie


Strategische samenwerking met DeTeWe



HOOFDDORP, 20031112 --
Mitel Networks investeert fors in haar productaanbod van draadloze telefonie. In een strategische samenwerking met het Duitse DeTeWe brengt Mitel draadloze IP-telefoons op de markt die gebaseerd zijn op de algemene telecomstandaard Digital Enhanced Cordless Telecommunications (DECT).




Het nieuwe partnership tussen Mitel en DeTeWe is gericht op het ontwikkelen van draadloze telefoons die geschikt zijn voor de IP-platforms van Mitel en gebaseerd zijn op DECT-standaarden. Mitel complementeert hiermee het productaanbod van draadloze telefonie; naast WiFi-telefoons (in samenwerking met Symbol) maken nu ook de 'standaard' DECT-toestellen deel uit van het productportfolio.


Kennis en technologie

Mitel en het Duitse DeTeWe investeren in de samenwerking door het leveren van kennis en technologie; Mitel op het gebied van IP-telefonie en DeTeWe op het gebied van DECT. Daarnaast trekken beide bedrijven gezamenlijk op voor wat betreft de sales en marketing en ontwikkelt DeTeWe in opdracht van Mitel DECT-telefoontoestellen. Zo is recent een toestel ontwikkeld waarin een aantal functies van Mitel's 5220 IP-telefoon zijn geïntegreerd (o.a. voicemailprompts, telefoonlijsten, verkort kiezen e.d.).


DECT

In Europa is het Duitse DeTeWe één van de grootste ondernemingen die zich bezighouden met de ontwikkeling, productie en installatie van spraak- en datasystemen die gebaseerd zijn op DECT-technologie. DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications, de algemeen geaccepteerde standaard voor draadloze telefoons. Eigenlijk maakt iedere draadloze telefoon er gebruik van. DECT garandeert onder meer de privacy, zorgt voor een hoge spraakkwaliteit en is prijstechnisch aantrekkelijk.


Eindgebruiker centraal

Bas Baars, marketing manager Benelux: "De markt voor DECT-toestellen groeit in Nederland jaarlijks met 10%. Draadloze telefoontoestellen zijn niet meer weg te denken uit de kantooromgeving. We krijgen vaak de vraag of we draadloze telefoons kunnen leveren die geschikt zijn voor IP. We hadden al WiFi-telefoons maar nu ook toestellen die gebaseerd zijn op de DECT-standaard. En zoals iedereen weet is DECT kwalitatief gezien zeer goed, breed geaccepteerd en kostentechnisch interessant." De nieuwe toestellen zijn vanaf november 2003 beschikbaar op de Nederlandse markt.


Mitel Networks

Mitel Networks is een wereldleider op het gebied van IP-telefonie en convergentie van data en video applicaties voor de zakelijke markt. Het bedrijf levert geavanceerde communicatieoplossingen die eenvoudig op maat gemaakt kunnen worden voor de specifieke behoeften van een klant, waarbij de nadruk ligt op de gebruikerservaringen. Dankzij intuïtieve desktopapparaten en applicaties kunnen bedrijven hun informatie en hulpbronnen op een innovatieve manier beheren. Op verticale markten bieden geïntegreerde oplossingen een goede bescherming van bestaande investeringen, alsmede nieuwe manieren om kosteneffectief en productief te handelen. Mitel Networks biedt een nieuwe, vereenvoudigde vorm van convergentie, die de eindgebruiker duidelijke voordelen biedt. Mitel Networks heeft een hoofdkantoor in Ottawa (Canada) en vestigingen, partners en dealers over de hele wereld. Het kantoor in Nederland is gevestigd in Hoofddorp. Voor meer informatie: www.mitel.com.


DeTeWe

DeTeWe-Deutsche Telephonwerke Aktiengesellschaft & Co. maakt deel uit van de Röchling-Groep. DeTeWe is één van de leidinggevende ondernemingen op het gebied van ontwikkeling, productie en installatie van moderne telecommunicatiesystemen. Meer dan 100 jaar is DeTeWe een symbool van toekomstgerichte innovatie voor publieke en private switching technologie, communicatiesystemen en "intelligente" terminal equipement. Maximale service voor de klanten is één van de belangrijke troeven van DeTeWe. Klanten zijn operatoren, overheden, grote industriële bedrijven en MKB-ondernemingen. Voor meer informatie, kijk op www.detewe.de.





Ingezonden persbericht