KPN NV

                                                      Datum                   
                                                      12 november 2003        
                                                                              
KPN: scholen mogen niet de dupe worden                                        
                                                      Nummer                  
                                                      065p                    
                                                                              
                                                                              
KPN is bijzonder teleurgesteld over de uitspraak in kort geding, waarbij het KPN niet wordt toegestaan om de scholen in Nederland gratis breedband internet aan te bieden. KPN betreurt het dat de scholen hiervan de dupe dreigen worden.

KPN vindt het opmerkelijk, dat ondanks eerdere signalen van geen bezwaar van toezichthouders OPTA en NMA, de rechter nu tot de uitspraak komt dat KPN met een marktaandeel van 37% een machtspositie inneemt op breedbandgebied en daar, door dit aanbod, misbruik van maakt.

KPN zal dan ook bij het Hof hoger beroep aantekenen.

Omdat KPN van mening is dat de scholen niet het slachtoffer mogen worden, zal het bedrijf de scholen voor eind november benaderen met een aantrekkelijk aanbod dat past binnen de uitspraak. Als KPN in hoger beroep het gelijk aan zijn kant krijgt, waar het alle vertrouwen in heeft, zullen de scholen de door hen betaalde kosten alsnog vergoed krijgen.

KPN blijft bij zijn opvatting dat de ontwikkeling van geavanceerde leermethoden gebaseerd op de nieuwste telecommunicatietechnieken als groot maatschappelijk belang moet worden beschouwd en zal daar ook in de toekomst invulling aan blijven geven.


Noot voor de redactie (