Ingezonden persbericht

Persuitnodiging

Congres Integrale Schuldhulpverlening

13 november 2003

Utrecht, 23 oktober 2003

Het Landelijk Platform Integrale Schuldhulpverlening organiseert op 13 november het congres: 'De regierol van gemeenten in de Integrale Schuldhulpverlening'

De wet Werk & Bijstand

Met welke middelen?

Het Landelijk Platform maakt zich zorgen over de toenemende vraag naar hulp bij schulden.
De Rijksoverheid legt de verantwoordelijkheid voor de schuldhulpverlening geheel bij gemeenten terwijl er gekort wordt op de budgetten.

Tijdens het congres op 13 november maakt het Landelijk Platform bekend hoe groot de vraag is naar schuldhulpverlening. Er wordt een overzicht gegeven van de (toegenomen) aanmeldingen en de (on)mogelijkheden van gemeenten om integrale schuldhulpverlening te blijven bieden.
Om 14.00 uur die dag gaat een persbericht uit met de gepresenteerde bevindingen (zie dan ook de website: www.mogroep.nl).

U bent van harte welkom om bij het congres aanwezig te zijn. Het is mogelijk om tijdens de pauze en na afloop deelnemers te interviewen. Tijdens het programmaonderdeel "Het woord is aan de klanten" (van 14.50 tot 15.10 uur) spelen acteurs de situatie van cliënten in de schuldhulpverlening na. Deze portretten zijn in nauw overleg met schuldhulpverleners tot stand gekomen en benaderen de werkelijkheid dicht. De acteurs mogen gefilmd worden.

Voor het volledige programma en de aanmeldingskaart van het congres, verwijzen wij naar de bijlage. Inschrijving voor het congres kan door middel van de aanmeldingskaart of door een e-mail te sturen naar hablous@mogroep.nl. Graag vermelden dat het om PERS gaat.

Perscontacten: Gemma Lenders, telefoon 030 - 298 34 42, 06 - 29 39 74 72, lenders@mogroep.nl of Wilna van den Bichelaer, projectmanager Landelijk Platform Integrale Schuldhulpverlening, telefoon 030 - 298 34 80, vandenbichelaer@mogroep.nl

---- --