Ingezonden persbericht

12 November 2003

Reeleezee breidt Web Services/.NET activiteiten uit met Professional Services divisie

Reeleezee (www.reeleezee.com), aanbieder van online financiële producten op abonnementsbasis, gaat zijn activiteiten uitbreiden door middel van een nieuwe divisie. Onder de naam Reeleezee Services zal de divisie zich gaan richten op de integratie van bestaande technologiegebieden met zeer gebruikersvriendelijke en flexibele web-interfaces. Reeleezee Services wordt daarmee een aanvulling op de bestaande activiteiten van Reeleezee, een in 2002 gestarte onderneming die zich richt op standaard (online) software, met name voor financiële administraties. Reeleezee is de snelst groeiende Nederlandse aanbieder van online administratieoplossingen.

Mike Dawud, die eerder directieposities vervulde bij IlionX en LCI, wordt de Managing Director van de nieuwe divisie. Hij zal bovendien het bestaande management van Reeleezee, bestaande uit Wilko Stronks en Jan Jacobs, versterken. Dawud's huidige onderneming, het voormalige ECsoft, zal worden geintegreerd in Reeleezee Services. Daarmee zal Reeleezee Services naast zijn bestaande expertise op het gebied van .NET, Web Services en XML applicaties ook kunnen beschikken over expertise in EAE/LINC, IBM Services, Unicenter (Uniface) en Emerging Technologies (o.a. Visual Studio.NET, Delphi, Forte)

NB ECsoft Nederland was tot voor kort een onderdeel van CIBER Nederland uit Eindhoven (NYSE: CBR).

De nieuwe combinatie van expertisegebieden vormt volgens Reeleezee een uitstekend startpunt voor een verdere groei in de de snel groeiende markt voor software-dienstverlening op basis van technologieën als XML/XSL, Web Services, SOAP en .NET, gekoppeld aan innovatieve implementatiemodellen. De diensten van Reeleezee Services lopen uiteen van applicatie ontwikkeling tot projectleiding en consultancy. Een speerpunt is het ontwikkelen van op Reeleezee Products componenten gebaseerde applicaties, die bovendien in een managed hosting omgeving op basis van een per-seat exploitatiemodel kunnen worden aangeboden aan de opdrachtgevers.

---