KNMG


'De dokter en internet': symposium KNMG District 1 Amsterdam

Om de ontwikkelingen van het gebruik van internet door dokters en patiënten anno 2003 in beeld te brengen organiseert KNMG District I Amsterdam op donderdagavond 13 november het (mini)symposium 'De Dokter en Internet'.

Het symposium is in eerste instantie bedoeld voor alle medisch studenten, maar ook andere leden van de KNMG-federatiepartners zijn welkom. Aanvang om 19.45 uur, einde om 22.00 uur, met aansluitend een borrel.
Locatie: Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam, tel. 020 626 2321. De toegang is gratis maar aanmelding is verplicht. Via www.amsterdam.knmg.nl kan men zich opgeven.

Consult op afstand
Internet zet de wereld van de dokter aardig op zijn kop. De RVZ publiceerde recentelijk een rapport waaruit blijkt dat 61 procent van de Nederlanders internet gebruikt. Zo'n 70 procent van hen zoekt bij gezondheidsproblemen informatie op het net. Patiënten komen met hun uitdraai naar het spreekuur en de voorgeschreven therapie wordt op internet getoetst. Krijgen zij wel goede informatie? Veel patiënten willen hun vragen graag per e-mail aan de dokter stellen. Maar werkt dat: consult op afstand?

In vier inleidingen, met ruime gelegenheid voor discussie, worden de ontwikkelingen anno 2003 gepresenteerd onder het voorzitterschap van dr. Henk van Weert.
Robert Mol van www.emaildokter.nl gaat in op zijn eigen ervaringen als 'e-maildokter'. Daarna presenteren Bart Schweizer en Kirsten Adriani hun onderzoeksresultaten ('De dokter en de patiënt die zich informeert').
Na een korte pauze bespreekt Stef Verlinden (www.vivici.nl) hoe patiënten zelf diagnosen stellen op internet. 'De dokter, kinderen en ouders: wat moet dat on line?' is het discussiethema van de laatste inleider Hans den Ouden van www.kinderartsonline.nl.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot mw. K. Adriani (kirstenadriani@planet.nl). Voor informatie over activiteiten van andere districten kunt u zich wenden tot drs. Robbert J. Egger, hoofd Regionalisatie & Verenigingszaken KNMG (r.egger@fed.knmg.nl).