Ingezonden persbericht

Persbericht Dordrecht

Skaten in Dordrecht

Op de Simon Vestdijkerf en op de Groene Zoom realiseert de gemeente Dordrecht een skateplek. Op de Simon Vestdijkerf wordt het oude skatetoestel vervangen door een nieuwe. Op de Groene Zoom plaatst de gemeente een nieuwe skatevoorziening voor de wijken Dubbeldam en Stadspolders. De gemeente nodigt jongeren afkomstig uit Dubbeldam en Stadspolders uit om mee te praten over de invulling van deze skatevoorziening.

Skaten op de Groene Zoom
Jongeren uit Dubbeldam en Stadspolders hebben een speelverzoek ingediend om te kunnen skaten in hun eigen buurt. Dit is één van de speelverzoeken die de gemeente heeft ontvangen in het kader van het nieuwe speelbeleid 'Speelplek op verzoek'. De gemeente wil in overleg met de indieners deze skatevoorziening organiseren na de zomervakantie in 2004. Daarom nodigt de gemeente jongeren van 10 tot 18 jaar uit om mee te denken en mee te praten over deze skateplek.

! Informatieavond voor de jongere n
De informatieavond vindt plaats op donderdag 13 november 2003 in het Jongeren Informatie Punt (JIP) op het Slikveld 1. De avond begint om 19.30 uur en eindigt om 20.30 uur. De Dordtse Welzijnsorganisatie nodigt de jongeren uit.

Skaten op de Simon Vestdijkerf
Op de Simon Vestdijkerf is het oude skatetoestel vervangen door een nieuwe. Het oude toestel voldeed niet meer aan de huidige veiligheidseisen. Het nieuwe toestel, de 'ramp', wordt in de week van 26 november 2003 geplaatst. Het vervangen van deze skatevoorziening is één van de onderhoudsverzoeken van de gemeente.

Speelplek op verzoek
Vorig jaar is de gemeente begonnen met een andere werkwijze voor de speelvoorzieningen in Dordrecht. In deze nieuwe aanpak krijgen bewoners de mogelijkheid om zelf een verzoek voor een speelplaats in te dienen. De gemeente heeft 112 speelverzoeken en 56 onderhoudsverzoeken ontvangen.

De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht