Grontmij

Grontmij NV



13/11/2003 - Grontmij Coman betrokken bij bouw hoogste gebouw Maastricht

Een vleugel van zes verdiepingen en een toren van zesenvijftig meter hoog. Dat staat in de bouwplannen voor een nieuw kantoor bij het centraal station van Maastricht. Daarmee wordt de toren een meter hoger dan het hoogste Maastrichtse gebouw tot nu toe. Inmiddels is de bouw begonnen. Het gebouw is niet alleen hoog maar constructief ook bijzonder.

De gemeente Maastricht, NS Vastgoed en 3W Vastgoed speelden al zon vijf jaar met het idee om een braakliggend terrein naast het station een goede bestemming te geven. Het mooie stationsgebied vraagt natuurlijk om een bijzonder gebouw, een gebouw dat past bij de internationale allure van de stad die de gemeente voor ogen heeft. Men nam daarom het bekende Berlijnse architectenbureau Kollhoff in de arm. Samen met het Maastrichtse bureau Snelder Vola Petit ontwierpen ze het gebouw. Grontmij Coman is constructieadviseur voor het plan.

Het gebouw is niet alleen mooi, maar ook bijzonder qua constructie. De architect vond het mooi om de gevel drie meter terug te laten springen. Constructief gezien was de beste oplossing om de bovenste verdieping aan het dak op te hangen.

Meer informatie kunt u krijgen bij Peter Duits, telefoon 06-2907 6473.
---