Gemeente Hoogeveen

12 november 2003

* Snel Internet via ADSL nu ook op en rondom Buitenvaart *
* Presidium vergadert *

* Commissie voor bezwaarschriften *

* Drentse commissie Welstand vergadert *

* Oud papier *

* Compagnieshuis vrijdagmiddag gesloten *
* Caravan *

* Actie Qliner 127 Hoogeveen - Emmen groot succes *
* Winnaar prijsvraag Open Bedrijven Dag *
* Regels voor reclame-uitingen *

* Bewonersavond Krakeel over plan spelen en 'hussen' *
* Vacature plaatsvervangend voorzitter bezwaarschriftencommissie *
* Besluitenlijst B&W *

* Linden Holtienstraat worden vervangen door andere bomen *
* Frequentiewijzigingen radio en televisiepakket Essent *
* Sportproject voor inwoners Hoogeveen tussen 55 en 65 jaar *
* Strijdt mee om de Kroonzegel 2003 *

* Wie verdient volgens u de culturele prijs van Drenthe? *
+ Verkeersbesluiten *

+ Ontwerp-bestemmingsplan "Pesse, Esrand" *
+ Vrijstelling artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening *

+ Voorontwerp bestemmingsplan "Noord A2, deelplan Glasexpertisecentrum" *

+ Drank en Horecawet *

+ Wet Milieubeheer *

+ Ingekomen bouwaanvragen *

+ Bouwvergunningen *

+ Inspraak voorontwerpbestemmingsplan geluidzones industrielawaai Buitenvaart II *

+ Inspraak voorontwerp 10^e uitwerkingsplan Erflanden *
+ Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening * Snel Internet via ADSL nu ook op en rondom Buitenvaart

De ondernemers op bedrijventerrein Buitenvaart en de mensen in Nieuweroord, Noordscheschut, Hollandscheveld en Tiendeveen kunnen nu snel internetten via ADSL. KPN heeft vorige week de telefooncentrale van Nieuweroord hiervoor geschikt gemaakt. De maatregel is genomen op initiatief van het college van burgemeester en wethouders, om de ontwikkeling van Buitenvaart te stimuleren.

Met ADSL kan een internetgebruiker supersnel informatie opzoeken, downloaden en per e-mail versturen en ontvangen. Bezitters van een ADSL-aansluiting hebben continue toegang tot internet voor een vast bedrag per maand. Tijdens het internetten is men altijd telefonisch bereikbaar.

Wilt u weten of u in het betreffende gebied woont, dan kunt u de postcodecheck doen op www.hoogeveen.nl/adsl.

Meer informatie

* De gemeente werkt voor ADSL rondom Hoogeveen samen met Rovecom en KPN

* In het Torentje houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen in de rest van de gemeente (de gebieden van de andere twee telefooncentrales, in Pesse en Nieuwlande).
* Kijk op www.hoogeveen.nl/adsl.

* Voor vragen of opmerkingen: bel of mail Rovecom (0528) 266666, adsl@hoogeveen.nl

Presidium vergadert

Het presidium van de raad vergadert maandag 17 november in de B&W kamer van het gemeentehuis. De vergadering, die openbaar is, begint om 16.00 uur. Op de agenda staat onder ander:

* Stand van zaken inhoudelijke dynamische lange termijnagenda 2003/2004.

* Kader stadsdebatten ter voorbereiding voorjaarsnota 2004 (bijgevoegd notitie stadsdebatten).

* Werksessies, informatieve bijeenkomsten, cursussen, werkbezoeken, hoorzittingen

De bij de agenda behorende stukken liggen tot de vergadering ter inzage bij de griffier.Op verzoek kunnen ze per e-mail worden toegezonden. De stukken worden ook zoveel mogelijk bekendgemaakt op de gemeentelijke website www.hoogeveen.nl, onder politiek en bestuur.

Commissie voor bezwaarschriften

De bezwaarschriftencommissie houdt openbare hoorzittingen op woensdag 19 november in Commissiekamer 2.

* 13.40 uur: Reactie namens Hodij Coating B.V. naar aanleiding van het besluit tot oplegging van een last onder dwangsom wegens overtreding van het gestelde in de milieuvergunning.
* 14.40 uur: de heer B. Mul, gericht tegen het besluit van 25 augustus tot verwijdering van een reclame-uiting uit bermen aan de Fluitenbergseweg.

Drentse commissie Welstand vergadert

De Drentse Welstandscommissie vergadert donderdag 13 november in het kantoor van het Drents Plateau, Stationsstraat 11 in Assen.De vergadering, die openbaar is, begint om 14.00 uur. De agenda vermeldt de beoordeling van bouwplannen in Drenthe, waaronder drie in Hoogeveen. Dat zijn:

* Nieuwbouw woning, Brinkstraat

* Nieuwbouw kantoorpaviljoen, Stationsgebied te Hoogeveen
* Nieuwbouw groothandel, Buitenvaart 1117 te Hoogeveen

Oud papier

Donderdag 13 november

O.B.S. Apollo. Het papier wordt opgehaald vanaf 18.30 uur. Het oud papier gebundeld of in stevige dozen aan de straat zetten.

PCB De Weidebloem. De containers staan van 10.00 uur tot 19.30 uur op de parkeerplaats naast de school aan de Schweitzerstraat.

Zaterdag 15 november

Papieractie Samenwerkende Scholen. Het oud papier kunt u tussen 9.00 en 11.30 uur naar de containers op de parkeerplaats Prieswijk-Oost brengen.

De Hoeksteen in Nieuwlande. Het oud papier wordt vanaf 9.00 uur opgehaald. U kun het papier ook naar de container bij de school aan de Wilhelminalaan in Nieuwlande brengen.

Compagnieshuis vrijdagmiddag gesloten
Het Compagniehuis is vrijdagmiddag 14 november vanaf 13.00 uur gesloten voor het publiek.
Deze week wordt er gecollecteerd voor de Nederlandse stichting voor het gehandicapte kind
Volgende week collecteren de vrijwilligers voor de Andreas Manna Stichting
Caravan
Achter het DES-gebouw op de parkeerplaats aan de Albert Steenbergenstraat staat sinds enkele weken een caravan van het merk Otten. De eigenaar is onbekend. De gemeente wil graag dat de eigenaar zich vóór 20 november meldt op telefoonnummer 291 244. Meldt de eigenaar zich niet, dan wordt de caravan na deze datum verwijderd.

Actie Qliner 127 Hoogeveen - Emmen groot succes

De actie voor de promotie van de Qliner 127 tussen Hoogeveen en Emmen in de herfstvakantie was een groot succes. Tijdens de actieweek kregen reizigers flinke korting op een buskaartje en konden ze profiteren van verschillende acties. Arriva vervoerde tijdens de actieweek in totaal 1150 reizigers. Dat is gemiddeld 230 passagiers per dag. Van de klanten reisde 70% met een actiekaartje. In de herfstvakantie zou de bezettingsgraad zonder de actie vrijwel nul zijn geweest. De lijndienst wordt voornamelijk gebruikt door scholieren.

Uit een enquête kwam naar voren dat de reizigers het initiatief een dikke voldoende geven. Ook waren de passagiers zonder uitzondering enthousiast over de Qliner. De nieuwe, stille bussen bieden een hoog comfort met airco en meer beenruimte. De verbinding via de snelweg A37 is bovendien direct en zonder tussenstops.

De actie was georganiseerd door vervoermaatschappij Arriva, reizigersvereniging ROVER, de provincie Drenthe, de gemeenten Emmen en Hoogeveen en het Vervoer Coördinatiecentrum Noord-Nederland

Winnaar prijsvraag Open Bedrijven Dag

Tijdens de Open Bedrijven Dag van zaterdag 1 november konden bezoekers een slagzin in leveren. De winnende slagzin luidt als volgt:

Bedrijvig Hoogeveen opent haar poorten en deuren, ondernemingen in alle soorten en kleuren.

De rondvlucht voor twee personen boven Hoogeveen is gewonnen door Marinus Mol uit Hollandscheveld.

Regels voor reclame-uitingen

In het Torentje van 15 oktober is een artikel verschenen over regels voor reclame-uitingen. In het artikel werd onder andere geschreven over de regels voor reclame-uitingen op eigen terrein. Hier kan onduidelijkheid over zijn ontstaan. Bedoeld wordt dat alleen op eigen bedrijfsterrein onverlichte reclame-uitingen zonder vergunning kunnen worden geplaatst, zolang het geen losstaande zuil of een wezenlijke verandering aan het pand betreft. Ondernemers mogen op hun privé-grond géén reclame-uitingen plaatsen.

Bewonersavond Krakeel over plan spelen en 'hussen'

De gemeente en het Welzijnswerk houden maandag 17 november een bewonersavond over spelen en hondenuitlaatstroken in de wijk Krakeel. Welke speelplekken zijn goed en moeten behouden blijven, wat kan er verbeterd worden, welke plekken zijn gevaarlijk voor kinderen. Op die vragen wordt samen met de bewoners van Krakeel geprobeerd een antwoord te vinden.

In navolging van Schutlanden krijgt ook Krakeel een HUS-plan. Dat zijn locaties voor hondenuitlaatstroken (HUS) in de wijk. Bewoners wordt gevraagd ook hierover mee te denken en ideeën te leveren. Er komt een werkgroep, waarin gemeente en het Welzijnswerk ook graag bewoners willen hebben. U kunt zich tijdens de bewonersavond aanmelden. Deze werkgroep zal een speel- en HUS-plan maken. Dit plan wordt dan voor de zomervakantie gepresenteerd aan de gehele wijk.

De bewonersavond over spelen en 'hussen' wordt maandag 17 november gehouden in De Magneet. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Vacature plaatsvervangend voorzitter bezwaarschriftencommissie

De gemeente Hoogeveen is per direct op zoek naar een plaatsvervangend voorzitter

voor haar onafhankelijke en externe Awb-bezwaarschriftencommissie. De bezwaarschriftencommissie brengt advies uit aan de bestuursorganen van de gemeente (onder meer de burgemeester en het college van B & W) over de beslissing op een bezwaarschrift. De commissie is verdeeld in twee kamers. De sociale kamer behandelt de bezwaarschriften op het gebied van onder meer de Algemene bijstandswet en de Wet voorzieningen gehandicapten. De algemene kamer behandelt de overige bezwaarschriften, bijvoorbeeld zaken op het gebied van ruimtelijke ordening, openbare orde en veiligheid en de Wet waardering onroerende zaken. De plaatsvervangend voorzitter treedt op als voorzitter van de sociale kamer en vervangt de voorzitter van de algemene kamer in zijn taken wanneer dit noodzakelijk is.

Functie-eisen

Wij zoeken een plaatsvervangend voorzitter die:
* kennis heeft van het bestuursrecht op hbo- of academisch niveau;
* goed bekend is met de Hoogeveense samenleving en/of woonachtig is in de regio Hoogeveen;

* beschikt over een brede maatschappelijke ervaring;
* gevoel heeft voor bestuurlijke verhoudingen en in staat is tot het vormen van een onafhankelijk oordeel;

* ervaring heeft met het leiden van vergaderingen of het houden van hoorzittingen;

* beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden;
* affiniteit heeft met de zaken die in de sociale kamer worden behandeld.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met mevrouw mr. I. Huitsing, secretaris van de commissie, telefoon: 0528-291242. De vacature is ook te vinden op www.hoogeveen.nl. Bent u geïnteresseerd in deze functie dan kunt u tot woensdag 26 november 2003 een sollicitatie sturen naar: Gemeente Hoogeveen, afdeling Personeel & Organisatie, o.v.v. vacaturenummer 03-43 op de enveloppe. Adres: Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. E-mailen kan ook naar: vacatures@hoogeveen.nl

Besluitenlijst B&W

Vorige week heeft het college van Burgemeester en Wethouders ingestemd met de aankoop van percelen grond ten noorden van de Hollandscheveldse Opgaande in Hollandscheveld voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein Buitenvaart II. Ook heeft het college besloten de vaststellingsprocedure voor het 10^e uitwerkingsplan Erflanden te starten.

U kunt de wekelijkse openbare besluiten van B&W inzien via www.hoogeveen.nl/benwen in het voorlichtingscentrum in het raadhuis

Linden Holtienstraat worden vervangen door andere bomen

Het college van B&W heeft een kapvergunning versterkt voor de linden aan de Holtienstraat. De linden zorgen al jaren voor overlast in de straat. Een kleverige substantie uit de bomen besmeurt alles wat er onder staat. De gemeente heeft er alles aan gedaan om de overlast te bestrijden en de bomen te behouden. Er is echter geen oplossing voor de problemen gevonden. Daarom worden de bomen alsnog gekapt. In overleg met de bewoners wordt een nieuwe boomsoort aangeplant.

Meer informatie over de kapvergunning vindt u bij de Mededelingen.

Frequentiewijzigingen radio en televisiepakket Essent

Essent wijzigt frequentie van radio- en tv-stations op de kabel. De nieuwe zenderindeling gaat in op donderdag 20 november om 08.00 uur. Het kan zijn dat de zenders van de televisie, radio en videorecorder opnieuw ingesteld moeten worden.

Brief
In het weekend voor de zenderwijziging ontvangen alle klanten van Essent een brief met informatie over de wijzigingen. Essent voegt bij deze brief een zenderkaart waarop alle oude en nieuwe frequenties staan.

Voordelen

De wijziging van de zenders is nodig, omdat Essent Klabelcom de zenderindeling in haar verzorgingsgebeid gelijk trekt. Dat heeft een aantal voordelen voor Essent, maar ook voor de klant. Bij een verhuizing binnen het verzorgingsgebied hoeven klanten hun televisie en radiozenders niet opnieuw

in te stellen. Essent kan ,wanneer er een ontvangststation uitvalt snel overschakelen op een andere station, zonder dat de klant de zenders kwijt is.

Sportproject voor inwoners Hoogeveen tussen 55 en 65 jaar

In de gemeente Hoogeveen begint binnenkort het sportproject voor inwoners in de leeftijd van 55 tot 65 jaar. Dit is een project van de gemeente Hoogeveen. Stichting Welzijnswerk Hoogeveen., Rijksuinversiteit Groningen en SportDrenthe. Het project is bedoeld om senioren die niet actief aan lichaamsbeweging doen kennis te laten maken met allerlei sporten. Ook mensen met een chronische aandoening en/of lichamelijke beperking in deze leeftijdscategorie kunnen meedoen aan het project.
Alle inwoners tussen de 55 en 65 jaar ontvangen volgende week een brief met een uitnodiging. Deelnemers krijgen eerst een fittest. Daar is ook een arts bij aanwezig. Welke fittest het wordt, is afhankelijk van de fysieke gesteldheid van de deelnemer.

Introductieprogramma

Daarna kunnen de deelnemers een introductieprogramma volgen. In tien weken worden elke week gedurende een uur verschillende sport- en spelactiviteiten gegeven. Mensen met een chronische aandoening en/of lichamelijke beperking volgen een aangepast programma. De sportactiviteiten worden gehouden in een sporthal of gymzaal in de buurt.

Vervolgprogramma

Na afloop van het introductieprogramma kunnen de deelnemers meedoen aan een vervolgprogramma. In dit programma worden ook elke week wisselende activiteiten onder deskundige leiding aangeboden. Daarna kunnen deelnemers gaan sporten bij een vereniging, maar ze kunnen ook blijven sporten binnen het sportproject.

Meer informatie

Ontvangt u geen uitnodiging, maar heeft u wel interesse in het sportproject of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Silke van Bovene, beleidsmedewerker Sport, telefoonnummer 0528-291449. E-mailen mag ook naar S.van.Bovene@hoogeveen.nl. (u kunt zich ook bij haar aanmelden)

Strijdt mee om de Kroonzegel 2003

Bent u het afgelopen jaar samen met andere buurtbewoners druk geweest met projecten om de leefbaarheid in uw wijk te verbeteren, dan kunt u zich aanmelden voor de Kroonzegel 2003. Deelnameformulieren zijn verkrijgbaar bij het wijkteam Buurtbeheer in uw wijk of dorp. U kunt zich aanmelden voor één van de volgende drie categorieën:
* ouderen en senioren-complexen

* nieuwe aanleg en projecten

* bestaande bouw

De uiterste inschrijfdatum is vrijdag 5 december 2003. De uitreiking van de Kroonzegel 2003 is op maandag 26 januari 2004 tijdens een informele bijeenkomst in de burgerzaal van het raadhuis.

Voor meer informatie over de leefbaarheidswedstrijd Kroonzegel 2003 kunt u bellen met het wijkteam Buurtbeheer in uw wijk of dorp.

Wie verdient volgens u de culturele prijs van Drenthe?

Kent u personen of organisaties die een waardevolle, originele en opmerkelijke bijdrage hebben geleverd aan de cultuur in Drenthe? Meld ze dan aan als kandidaat bij de provincie Drenthe.

U kunt denken aan bijvoorbeeld architectuur, amateurkunst, beeldende kunst, maar ook aan cultuurhistorie (archeologie, monumentenzorg), dans, muziek, fotografie, film, theater en letteren (zowel in het Nederlands als in de streektaal).

De Culturele Prijs van Drenthe wordt iedere drie jaar toegekend aan een individu, groep of organisatie die zich op cultureel gebied voor Drenthe op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt. Er wordt gekeken hoe inspirerend en origineel het werk is en wat de culturele en sociale betekenis voor Drenthe is.
Aanmelden

Aanmelden kan tot 31 december 2003 via de website www.cultureleprijs.drenthe.nl. of via een aanmeldingsformulier. Dit formulier met reglement kunt u aanvragen bij de stafgroep Cultuur en Welzijn van de provincie Drenthe, telefoonnummer 0592-365479. Verkeersbesluiten

* Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om het aantal algemene
gehandicaptenparkeerplaatsen op het Schutsplein met één uit te breiden.

* Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om aan de Vermeerstraat te Hoogeveen twee algemene gehandicaptenparkeerplaatsen aan te wijzen.

Tegen deze besluiten kan bezwaar worden gemaakt.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Verkeer, Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen, telefoonnummer 0528-291646. Ook kunt u de officiële publicatie bekijken op het publicatiebord aan het gemeentehuis.

Ontwerp-bestemmingsplan "Pesse, Esrand"

Burgemeester & Wethouders maken bekend dat voor het gebied ten noordoosten van het dorp Pesse een bestemmingsplan is voorbereid om 22 woningen te kunnen realiseren. Het plangebied heeft betrekking op 2 locaties die direct aansluiten op de bestaande bebouwde kern van Pesse. De eerste locatie ligt aansluitend op de Kimmelsbrink en Grootslag, welk gebied momenteel wordt gebruikt ten behoeve van volkstuintjes. De tweede locatie ligt op de hoek van De Marke en de Kampiepensweg, aan de noordzijde van De Marke. Tussen beide locaties is een strook groen gesitueerd die langs de Esrand loopt, vanaf de volkstuintjes naar de Kampiepensweg.

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf 13 november 2003 gedurende 4 weken ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Op verzoek kan het ontwerp-bestemmingsplan tijdens deze termijn ook op dinsdagen buiten de reguliere openingstijden worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het Raadhuis. Degene die hiervan gebruik wenst te maken kan zich wenden tot de heer E. Kuipers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (tel. 0528-291715). Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen zijn of haar zienswijze omtrent dit ontwerp-bestemmingsplan schriftelijk bij de gemeenteraad indienen. Het adres is Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen.

Vrijstelling artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Herzieningsplan van uitbreiding in Hoofdzaak ten behoeve van "d'Olde Divan" aan het Zuideropgaande 125 te Hollandscheveld voor het in bedrijf hebben van een ambachtelijke meubelstoffeerderij. Volgens het bestemmingsplan heeft het perceel thans de bestemming agrarisch gebied met bebouwing.

De aanvraag ligt vanaf 13 november gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagniehuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan iedereen zijn of haar zienswijze omtrent de aanvraag indienen bij Burgemeester en Wethouders. Het adres is Postbus 20000, 7900 PA Voorontwerp bestemmingsplan "Noord A2, deelplan Glasexpertisecentrum" Burgemeester & Wethouders hebben voor het gebied van het Glasmuseum aan de Brinkstraat een bestemmingsplan voorbereid om de bouw van een stadsvilla naast het huidige Glasmusem mogelijk te maken. Tevens legt het plan de uitbreidingmogelijkheden van het Glasmuseum, ontstaan door de hiertoe gevoerde vrijstellingsprocedure, planologisch vast. Over het voorontwerpplan wordt gelegenheid tot inspraak gegeven. Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf 13 november 2003 gedurende 4 weken ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen.

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder zijn/haar inspraakreactie over het voorontwerp voor het bestemmingsplan schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Tevens bestaat de mogelijkheid om gedurende de hiervoor genoemde termijn mondeling een reactie op het plan te geven. Degene die hiervan gebruik wenst te maken kan zich wenden tot de heer E. Kuipers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (tel. 0528-291715). Van hetgeen mondeling naar voren is gebracht wordt een verslag gemaakt.

Drank en Horecawet

Onderstaande instelling heeft bij Burgemeester en Wethouders een aanvraag gedaan voor een vergunning als bedoeld in artikel 3 van de Drank- en Horecawet.

Hollandscheveldse Tennis Club, Otto Zomerweg 71 te Hollandscheveld

De ontwerp-beschikking ligt gedurende een maand na de bekendmaking ter inzage bij de afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken, Raadhuisplein 1.

Belanghebbenden kunnen binnen deze maand schriftelijk hun bedenkingen kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 20000, 7900 PA, Hoogeveen.

Een ontwerp-beschikking ligt ter inzage om de inspraak door belanghebbenden te bevorderen en biedt in dit stadium niet de mogelijkheid een bezwaarschrift in te dienen.

Als belanghebbenden dienen te worden aangemerkt de vergunningaanvrager, de horeca-ondernemers en eventuele vertegenwoordigers van organisaties die de belangen van de betrokken instelling of de betrokken ondernemers behartigen. De bedenkingen moeten zijn gericht op het voornemen van Burgemeester en Wethouders geen voorwaarden aan de vergunning te verbinden om eventuele ongewenste concurrentie tegen te gaan.

* Straal- en Schildersbedrijf N. Bouman Hoogeveen B.V. voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor een straal- en schildersbedrijf, gelegen aan de Stephensonstraat 52-54 te Hoogeveen;

* Slump Fictorie Hoogeveen B.V., voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor een metaalbewerkingsbedrijf, gelegen aan Het Haagje 154 te Hoogeveen;
hebbende stukken liggen vanaf 13 november 2003 tot en met 11 december mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Indien u hiervan gebruik wilt maken verzoeken wij u om hiervoor tijdens kantooruren een afspraak te maken met de afdeling milieu schriftelijk door een ieder tot en met 11 december 2003 bij ons college worden ingediend. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons college worden ingediend. telefonisch, aan te vragen. Telefoonnummer 0528-291615 of 291613 bedenkingen hebben ingebracht op de bovenomschreven wijze, alsmede Ingekomen bouwaanvragen

Lichte bouwaanvragen

* Alfa College, plaatsen van een kozijn in de gevel, Voltastraat 33
* Praamsma J.J., uitbreiden van de woonkamer, Poolster 21

Reguliere bouwaanvragen

* Weerts H., ophogen van de kapconstructie van een garage en het geheel vervangen van de houten wanden van een berging door metselwerk, Marten Kuilerweg 1d, Elim

* Kramer G.F., bouwen van een garage/berging, Kanaal W.Z. 16, Tiendeveen

* Rovecom Holding B.V., tijdelijk plaatsen van vier kantoorunits, Elbe 2

Reguliere bouwaanvraag fase II

* Nijmeijer L., uitbreiden van een woning, De Beugel 12

Wijziging lichte bouwvergunning

* Bloemberg G.A., plaatsen van een dakkapel met aangekapt dak op de woning, Stuifzandseweg 29

Ingetrokken bouwaanvraag

* Smit R.L., bouwen van een stal en berging, Oostering 30, Pesse Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24
Bouwvergunningen

Bouwvergunningen van rechtswege

* Kruitbosch Hoogeveen B.V., vergroten van een magazijnruimte, Parmentierstraat 20

* Stichting Zorgpalet, bouwen van een geluidsscherm, Dr G.H. Amshoffweg 4

Wijziging bouwvergunning

* Regiopolitie Drenthe, bouwen van een districtsbureau, Griendtsveenweg 5

Lichte bouwvergunningen

* Doldersum M., uitbreiden van een woning, Roerdomplaan 157
* Bouwbedrijf Fieko, plaatsen van een dakkapel op de woning, Tapuitlaan 58

* Pekel H., plaatsen van een dakkapel op de woning, De Vijzel 13, Noordscheschut

* Doelens J., plaatsen van een volière, De Lossing 11, Noordscheschut
Lichte bouwvergunning van rechtswege

* Bouwbedrijf Fieko, uitbreiden van een woning, Riegshoogtendijk 40, Hollandscheveld
Reguliere bouwvergunningen

* Drentse-Overijsselse Coörperatie Kaas BA, bouwen van een energiegebouw, Buitenvaart 4001

* Vademo Vastgoed B.V., plaatsen van een carport, Reviusplein 87
* Raak Installatiebouw, vergroten van een bedrijfshal, Pascalstraat 12

* Koops W., veranderen gevels en dakvlak van een woning en verkleinen van een schuur, Fluitenbergseweg 74, Fluitenberg
* Buigcentrale Steenbergen B.V., uitbreiden van een bedrijfshal, Dr Anton Philipsstraat 15

Reguliere bouwvergunning met instandhoudingtermijn
* Gemeente Hoogeveen (OSW), tijdelijk plaatsen van een directie-unit, Buitenvaart 1713a
Weigering wijziging reguliere bouwvergunning

* Razavy S.A.F., bouwen van een tuinhuisje, Einsteinlaan 57 Tegen de verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen.
Inspraak voorontwerpbestemmingsplan geluidzones industrielawaai Buitenvaart
---
Voor het gebied ten westen en ten zuid-westen van Hollandscheveld is een bestemmingsplan gemaakt, bestemmingsplan Bedrijventerrein Buitenvaart II. Het plangebied hiervan wordt begrensd door de Rijksweg A 37, Riegshoogtendijk, Zuidwolderwaterlossing, Albartsweg, Langedijk, Hollandscheveldse Opgaande en de Mr. Cramerweg. Hoofdelementen van het plan zijn een bedrijventerrein aan de oostkant van de Mr.Cramerweg en een bedrijventerrein ten zuiden van de Langedijk. In totaal gaat het om 100 hectare (netto) aan bedrijventerrein.

In dat bestemmingsplan zijn zones industrielawaai opgenomen. De zones industrielawaai vallen voor een groot deel binnen de plangrens van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Buitenvaart II, en deels in gebieden van aangrenzende bestemmingsplannen.

Om de zones ook vast te leggen voor de gebieden van de aangrenzende plannen, wordt onderliggend bestemmingsplan gemaakt.

Met betrekking tot het voorontwerpbestemmingsplan wordt gelegenheid tot inspraak gegeven. Het voorontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 13 november 2003 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende de inzagetermijn kan een ieder zijn/haar zienswijze over het voorontwerpbestemmingsplan schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Tevens bestaat de mogelijkheid om gedurende de hiervoor genoemde termijn mondeling een reactie op het plan te geven. Degene die hiervan gebruik wenst te maken kan zich wenden tot mevrouw H.J. de Jong van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (tel. 0528-291717).

Inspraak voorontwerp 10^e uitwerkingsplan Erflanden

Voor het oostelijke deel van de centrale laan en daaraan grenzende bouwstroken is een uitwerkingsplan voorbereid. Het betreft een uitwerking overeenkomstig artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening van het bestemmingsplan Erflanden.

In het ontwerp is ook de gewenste beeldkwaliteit beschreven. Het is de bedoeling dat de beeldkwaliteitscriteria bij raadsbesluit worden vastgesteld zodat ze bij de welstandsbeoordeling als toetsingskader gehanteerd kunnen worden.

Over het voorontwerpuitwerkingsplan wordt gelegenheid tot inspraak gegeven. Het plan ligt met ingang van 13 november 2003 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende de inzagetermijn kan een ieder zijn/haar zienswijze over het plan schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. Tevens bestaat de mogelijkheid om gedurende de hiervoor genoemde termijn mondeling een reactie op het plan te geven. Degene die hiervan gebruik wenst te maken kan zich wenden tot de heer H. Krikken van de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (tel. 0528-291713).
vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen Landelijk Gebied blad A en Landelijk Gebied Beilen ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:

* P. Lip, voor het plaatsen van een stacaravan op het perceel Alteveer 131 te Hoogeveen;

* J.A. Knegt, voor het plaatsen van een stacaravan op het perceel Haarweg 12a te Tiendeveen.

De bouwplannen liggen met ingang van 13 november 2003 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen tegen het verlenen van vrijstelling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen, ten behoeve van de uitvoering van deze bouwplannen. Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplannen Landelijk Gebied blad M en Buitengebied Westerbork ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:

* H. Nijmeijer, voor het verbouwen van het voorhuis van de woning Zuideropgaande 44 te Hollandscheveld;

* H.L. van den Hof, voor het bouwen van een garage op het perceel Hoogeveensche Vaart 9 te Nieuweroord.
De bouwaanvragen liggen met ingang van 13 november 2003 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvragen bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken. Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen Zuid, zuidelijk deel en Nieuweroord ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:

* R. Tips, voor het uitbreiden van de woning Vreughdenstraat 8 te Hoogeveen;

* J. Kuper, voor het aanbouwen van een voorgevel aan de woning Vreughdenstraat 10 te Hoogeveen;

* G.C. Goor, voor het bouwen van een kapschuur op het perceel Middenraai 80 te Nieuweroord.
De bouwaanvragen liggen met ingang van 13 november 2003 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvragen bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken. Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan Pesse vrijstelling te verlenen aan:
* R.G. Marissen, voor het vergroten van de bijkeuken op het perceel Warreveen 61 te Pesse.
Het bouwplan ligt met ingang van 13 november 2003 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.

* M.C. Brouwer, voor een es staande aan de voorzijde van Kanaalweg 64 in Hoogeveen

* De gemeente, voor het kappen van de linden aan de Holtienstraat in Hoogeveen
bezwaarschrift worden igediend bij het college van Burgemeester en