Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PERSBERICHT

Sinterklaas wint het nog maar net van de Kerstman

Naarmate kinderen ouder worden verschuift de voorkeur naar de Kerstman

Naarden, 13 november 2003. Bij 34% van de jongeren tussen de 9 en 15 jaar is Sinterklaas favoriet ten opzichte van de Kerstman die 33% scoort. De overige 33% vindt Sinterklaas en de Kerstman even leuk. Naarmate de jeugd ouder wordt is er een duidelijke verschuiving in de voorkeur naar de Kerst. Uit een grootschalig onderzoek op Kaboem, de interactieve website voor tweens blijkt voorts dat in 74% van de gevallen Sinterklaas gevierd wordt. In 66% van de gevallen wordt kerst gevierd met pakjes. In totaal deden 2000 respondenten tussen de 9 en 15 jaar mee aan het onderzoek.

Kerst is duidelijk nog wel meer dan een feest met pakjes. 77% vindt de gezelligheid met familie het belangrijkste van de kerst. 12% vindt vrij van school het meest belangrijk en 9% de kado s. In 96% van de gevallen staat er een kerstboom thuis.

Op de open vraag wat het favoriete kado dit jaar is zijn de jongens heel duidelijk: games! Playstation 2 staat op nummer één, gevolgd door een computer, de X-box en de Game Cube. Fifa 2004 en Max Payne zijn specifieke games die veel genoemd worden. Voorts zijn nog noemenswaardig Lego en op plaats acht een mobiele telefoon. Bij de meisjes staat de mobiele telefoon echter op nummer één dit jaar gevolgd door de computer, een huisdier, de Sims-game, kleding, make-up, de discman, een televisie, een MP3 speler en een playstation 2. Opvallend is voorts dat 3% aangeeft een navelpiercing te willen.

Kaboem is met meer dan 500.000 leden Nederlands populairste website voor en door Tweens (9-15 jaar). Het is voor Tweens dé plek om elkaar te ontmoeten en alles aan te treffen over typische Tweens onderwerpen. Kaboem is continu op zoek naar de laatste trends onder Tweens. Daartoe wordt doorlopend onderzoek gedaan binnen www.kaboem.nl.

Noot aan de redactie:

zie bijlage voor meer informatie over Kaboem

zie ook www.kaboem.nl/zakelijk

Voor meer informatie of beeldmateriaal:

Kaboem Media B.V.

Gooimeer 3-30, 1411 DC Naarden

Martien Verdeuzeldonk, Managing Director.

e-mail m.verdeuzeldonk@kaboem.nl

telefoon : 035 672 10 00

wilt u rondkijken op Kaboem, log dan in met als bijnaam: bezoeker en wachtwoord: kindersite.