Politie Drenthe

nieuwsberichten donderdagmorgen 13 november 2003

Assen 13-11-2003 - Nieuws Politie Drenthe

Auto tegen boom

DONDEREN - Een 68 jarige automobilist uit Donderen is woensdagavond door nog onbekende oorzaak met zijn auto naast de weg geraakt en uiteindelijk via een lantaarnpaal tegen een boom gebotst. De man die toegaf dat hij zonder gordel achter het stuur had gezeten mag van geluk spreken dat hij er lichamelijk redelijk van af gekomen is. Hij mocht na een grondige check van het ambulancepersoneel weer naar huis. In verband met de schade aan zijn auto heeft de politie deel 1 van het kentekenbewijs ingenomen.

Vrachtauto versus snorfiets

HOOGEVEEN - Een 17 jarige snorfietser is woensdagmiddag met nekklachten en een geschaafde knie overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen nadat hij op Stephensonstraat was aangereden door een vrachtauto, bestuurd door een 59 jarige man uit Emmen. De snorfiets is naar de ratsmodee. Volgens de chauffeur had hij de snorfietser niet gezien toen hij bij het afslaan het fietspad overstak.

Hoofdletsel na aanrijding

MEPPEL - Een 17 jarige fietsster uit Meppel is woensdagavond op het fietspad aan de Zuiderlaan in Meppel aangereden door een 29 jarige automobilist uit Meppel. Die zou haar bij het rechtsaf slaan niet hebben gezien. De fietsster is met hoofdletsel overgebracht naar het plaatselijke ziekenhuis.

Veel drank

GASSELTE - Met maar liefst vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol botste een 52 jarige automobilist uit Gasselte woensdagmiddag bij een wegversmalling in de Gieterweg op een paar reflecterende verkeerspalen die de versmalling aangaven. Omstanders hebben de man belet om verder te rijden. s mans rijbewijs is ingevorderd en hij is met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.

Auto kwijt

GIETEN - De politie heeft woensdagavond bij een controle op de N34 een 27 jarige Georgiër bekeurd omdat hij geen rijbewijs had. Ook voldeed de auto niet aan de eisen voor wat betreft de wettelijke APK. De man was met twee landgenoten onderweg en kreeg de auto weer mee nadat zich iemand had gemeld die wel over een geldig rijbewijs beschikte.

Geen achterlicht

EMMEN - De man viel surveillerende agenten op toen hij woensdagavond met maar 1 achterlicht met zijn auto over de Brinkenweg in Emmen reed. Bij het zien van de agenten ging de 23 jarige automobilist uit Emmen er als een haas van door. Toen de man zijn Escort uiteindelijk aan de Alerderbrink parkeerde heeft de politie hem naast de bekeuring voor het defecte achterlicht nog opgeschreven voor de overschrijding van de maximum snelheid met 26 kilometer per uur.

Fiets terug

HOOGEVEEN - Een 28 jarige inwoner van Hoogeveen heeft zijn fiets terug. De fiets die hij enige tijd geleden als gestolen had gemeld bij de politie stond afgesloten met een hangslot geparkeerd bij een woning aan de K. de Raadstraat. Omdat de fiets voor 100 procent overeenkwam met de aangifte heeft de politie het slot doorgeknipt en kon de Hoogevener zijn mountainbike weer meenemen

De bewoner van het huis aan de Raadstraat beweerde niets van diefstal te weten.

Auto uitgebrand

MEPPEL - Door nog onbekende oorzaak is woensdagnacht inde Jan van Goyenstraat in Meppel een geparkeerde auto in vlammen opgegaan. De auto stond op een parkeerplaats naast een flat. De technische recherche stelt een onderzoek in om de oorzaak te kunnen vaststellen.

Bommelder gepakt

ROGAT - De politie heeft woensdagmiddag een 25 jarige inwoner van Meppel aangehouden. De man wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor een bommelding bij een bedrijf in Rogat. De politie kon de man traceren via zijn e mail account. De man heeft bekend dat hij uit onvrede over het mogelijke ontslag van personeel van het bedrijf de bommelding had verstuurd. Ook was hij niet wars van wat sensatie. Pas na een week zou hij hebben beseft wat de gevolgen van zijn melding waren.

Te zwaar beladen

GIETEN - De politie heeft woensdag bij een controle op zwaar verkeer op de N34 bij Gieten 11 chauffeurs bekeurd wegens diverse overtredingen. Zeven chauffeurs hadden hun combinaties te zwaar geladen. De zwaarste woog 57 ton. De lading is ter plekke overgeladen. De overige bekeuringen hadden betrekking op zaken als niet voldoende rusttijd, een gladde band en een vervallen APK.

Bert Visser 0651 - 611629

De middagberichten worden verzorgd door collega Ramona Venema en Ernest Zinsmeyer neemt om 16.30 de piket over.