Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK



13 november 2003



Zelhem - aanrijding met licht gewonde


Woensdag om 11.20 uur is een 54 jarige automobilist uit Zelhem licht gewond geraakt. De man reed op de Kruisbergseweg en achter hem reed een lesauto. Hij wilde op een gegeven moment linksaf slaan en remde af. De lesauto botste achterop de auto van de 54 jarige. Hij is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.



Doetinchem - zonder helm / bromfietscertificaat


Een 30 jarige inwoner uit Wehl is woensdag om 14.20 uur op de Veentjes bekeurd omdat hij zonder helm op een bromfiets reed. Bij navraag bleek de man niet in het bezit zijn van een bromfiets-certificaat. De bromfiets is meegenomen naar het bureau. De man krijgt de bromfiets terug na vertoon van een bromfietscertificaat èn een helm.



Ulft - ruiten bevroren


Een 23 jarige automobilist uit Ulft is woensdagmorgen om 08.20 uur bekeurd voor het rijden met bevroren ruiten. De man reed op de Buizerweg en had alleen een gedeelte van zijn voorruit schoongemaakt. Bleek bij controle dat de APK was verlopen. De man kreeg twee bekeuringen: een voor rijden met bevroren ruiten (57,- Euro) en verlopen APK (86,- Euro). De politie waarschuwt voor het gevaar om met bevroren ruiten op pad te gaan !



Eibergen - winkeldiefstal


Woensdag om 15.40 uur is een 29 jarige inwoner uit Eibergen aangehouden. De man had in een winkel fotocassettes met een waarde van 29, 80 Euro in een tas gestopt en vervolgens de winkel uitgelopen. Toen hij door personeel werd aangesproken ging de man er vandoor, maar kon verderop worden aangehouden. Hij is overgedragen aan de politie en naar het politiebureau gebracht. Hier kreeg de man kreeg een boete van 115 Euro.



Wehl - reeks vernielingen


Woensdagmiddag tussen 12.15 en 16.30 werden van drie auto's de banden lek gestoken. Dit gebeurde in Steenakkersveld (2 maal) en Weversveld (1 maal).



Rekken - vrouw valt van paard


Een 34 jarige inwoonster uit Eibergen is woensdag op de Den Borgweg gewond geraakt. Het paard van de vrouw begon te steigeren en de vrouw kwam ten val. Het paard viel ook en kwam op de vrouw terecht.. De vrouw is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.



Gendringen - jongen gewond na val


Woensdagmiddag omstreeks 16.40 uur is een 14 jarige jongen uit Gendringen gewond geraakt nadat hij met z'n fiets was komen te gevallen. Op een terrein aan de Anholtseweg werd door jeugd van tegels en planken een parcours met daarin een verhoging gemaakt, waardoor ze met de fiets konden "schansspringen". Zo ook de 14 jarige, die met volle vaart van plank naar plank sprong. Maar er knakte een plank en de jongen kwam hard te vallen. Hij is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


Einde berichten



Doetinchem - aantreffen softdrugs


In een woning van een 39 jarige Doetinchemmer is dinsdagmorgen een hoeveelheid hennep aangetroffen. Voorsts werden benodigdheden voor het gebruik van weed en hash gevonden, zoals weegschaaltjes en vloeipapier. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. De goederen zijn in beslag genomen.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52




---- --