Deelgemeente slotervaart Amsterdam


Managementteam buitenshuis

Nu het management team weer compleet is, heeft een eerste sessie buitenshuis plaats gevonden om informeel eens met elkaar van gedachten te wisselen. Hiertoe reisde het voltallige mt vrijdag 7 november af naar Amstelveen. In een open en constructieve sfeer werden de volgende zaken besproken:

Stuurgroep Organisatie Ontwikkeling

Na twee maanden in dienst van het stadsdeel, heeft de sds Hans van Huffelen zijn eerste ervaringen uitgewisseld met de sectorhoofden. Geconstateerd werd dat er de laatste jaren veel in de organisatie is geïnvesteerd en er is veel bereikt. Daarnaast is geconstateerd dat het nodig is verbanden en structuren aan te brengen in de verschillende (ontwikkelings-)processen. Nut en doel, draagvlak en communicatie met de organisatie zijn daarbij belangrijk.
Om die reden is besloten een brede stuurgroep "Organisatie Ontwikkeling" in het leven te roepen. De stuurgroep richt zich op het vergroten van het draagvlak, ontwikkelen van helikopterview en bottom up-benadering. Deze stuurgroep rapporteert aan de sds en aan het mt. De sds zal de stuurgroep voorzitten, het sectorhoofd Middelen zal de stuurgroep ondersteunen. Daarnaast wordt de OR en een vertegenwoordiging van medewerk(st)ers gevraagd in de stuurgroep plaats te nemen. De exacte opdrachtverstrekking aan de stuurgroep wordt op dit moment voorbereid door de sds in samenspraak met het mt.

Proces-evaluatie Programmabegroting 2004

Er zal een uitgebreide proces-evaluatie plaats vinden van de voorbereiding van de Programmabegroting 2004. Bij de evaluatie zullen de sectorcontrollers worden betrokken (medio december).

Ziekteverzuim

De toename van het ziekteverzuim baart het mt grote zorgen. Op korte termijn wordt het Sociaal Medisch Overleg geactiveerd om bestaande richtlijnen stringenter toe te passen.

Nieuwe stadsdeelkantoor

De huisvesting in ons nieuwe stadsdeelkantoor is inmiddels de belangrijke eindfase ingegaan. In deze fase moeten alle lijntjes, zoals inrichting, budget, planning, verhuizing bij elkaar komen. Tot nu toe verloopt alles volgens plan.
Het mt zal zich (nog) meer inspannen de clean desk-policy tot een succes te maken. Namens het mt blijft Hans van Milligen de eind-verantwoordelijkheid voor het project dragen.

Middenkaderdag

Er zal begin volgend jaar een Middenkaderdag worden georganiseerd. Suggestie is de verdergaande organisatieontwikkeling in ieder geval als thema te agenderen.

Intervisie

Het mt heeft afgesloten met een collegiale intervisie op het Team. Daarbij is bijvoorbeeld de samenwerking onderling aan de orde gekomen.

Voor vragen kun je te allen tijde terecht bij je sectorhoofd of bij ondergetekende.

Namens het management team,

J.J.J. (Hans) van Huffelen
Stadsdeelsecretaris

Stadsdeel Slotervaart / Overtoomse Veld - 13 november 2003
---