Productschap Wijn

Nieuws

Het proefboek: de essentie van smaak, auteur Peter Klosse

PERSBERICHT

nu verkrijgbaar!

Het proefboek

De essentie van smaak

Peter Klosse

De opvolger van de bekende titel Smaak.

Smaakspecialist Peter Klosse van restaurant De Echoput en de Academie voor Gastronomie, publiceert zijn derde boek over smaak en smaakbeleving. Zijn eerste boek Smaak is sinds het verschijnen in 1998 uitgegroeid tot hét standaardwerk op dit gebied. In deze vernieuwde en uitgebreide editie zijn de modernste inzichten verwerkt. Deze komen vooral voort uit zijn promotieonderzoek aan de Universiteit Maastricht. In de komende maanden hoopt hij daar zijn proefschrift te verdedigen. Voor zijn rol als de grote inspirator achter de gastronomische ontwikkelingen van de laatste 10 jaar kreeg hij onlangs al de Nederlandse Gastronomieprijs.

Het Proefboek de essentie van smaak is een rijk geïllustreerd gastronomisch handboek. Het begrip smaak wordt van alle kanten belicht en nieuwe termen worden geïntroduceerd. Het boek maakt een helder onderscheid in de zintuiglijke kant (het proeven) en de productkant (smaak). De moderne smaakleer maakt het mogelijk dat smaak veel beter begrepen wordt. Het boek bevat praktische recepten en wijn-spijs suggesties, waarmee de theorie aan de praktijk kan worden getoetst. De praktische indeling van smaak in smaakstijlen vergemakkelijkt het maken van keuzes.

De toegankelijke en leesbare stijl van Peter Klosse staat borg voor een uniek en bruikbaar boek, zowel voor de consument, als voor degenen die professioneel met smaak bezig zijn. De inhoud en opzet lenen zich bovendien voor gebruik in opleidingen.

Het ISBN van Het Proefboek, de essentie van smaak is 90.4390.505.4, de prijs is 36,98


-EINDE PERSBERICHT-


Copyright © 1996-2003 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum