Nieuws
Het proefboek: de essentie van smaak, auteur Peter Klosse
PERSBERICHT
nu verkrijgbaar!
Het proefboek
De essentie van smaak
Peter Klosse
De opvolger van de bekende titel Smaak.
Smaakspecialist Peter Klosse van restaurant De Echoput en de Academie
voor Gastronomie, publiceert zijn derde boek over smaak en
smaakbeleving. Zijn eerste boek Smaak is sinds het verschijnen in 1998
uitgegroeid tot hét standaardwerk op dit gebied. In deze vernieuwde en
uitgebreide editie zijn de modernste inzichten verwerkt. Deze komen
vooral voort uit zijn promotieonderzoek aan de Universiteit
Maastricht. In de komende maanden hoopt hij daar zijn proefschrift te
verdedigen. Voor zijn rol als de grote inspirator achter de
gastronomische ontwikkelingen van de laatste 10 jaar kreeg hij onlangs
al de Nederlandse Gastronomieprijs.
Het Proefboek de essentie van smaak is een rijk geïllustreerd
gastronomisch handboek. Het begrip smaak wordt van alle kanten belicht
en nieuwe termen worden geïntroduceerd. Het boek maakt een helder
onderscheid in de zintuiglijke kant (het proeven) en de productkant
(smaak). De moderne smaakleer maakt het mogelijk dat smaak veel beter
begrepen wordt. Het boek bevat praktische recepten en wijn-spijs
suggesties, waarmee de theorie aan de praktijk kan worden getoetst. De
praktische indeling van smaak in smaakstijlen vergemakkelijkt het
maken van keuzes.
De toegankelijke en leesbare stijl van Peter Klosse staat borg voor
een uniek en bruikbaar boek, zowel voor de consument, als voor degenen
die professioneel met smaak bezig zijn. De inhoud en opzet lenen zich
bovendien voor gebruik in opleidingen.
Het ISBN van Het Proefboek, de essentie van smaak is 90.4390.505.4, de
prijs is 36,98
-EINDE PERSBERICHT-
Copyright © 1996-2003 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum
Productschap Wijn