Jaarbeurs Utrecht

Veel belangstelling voor beurs Overheid & ICT 2004

13-11-2003


De vakbeurs Overheid & ICT 2004 is zes maanden voor beurs nagenoeg uitverkocht. Organisator Jaarbeurs Exhibitions & Media heeft een wachtlijst ingesteld. De vorige editie trok ruim 7500 bezoekers. Hiermee is het evenement het grootste en meest representatieve platform voor ICT in de overheidssector. De beurs wordt in 2004 van dinsdag 27 tot en met donderdag 29 april gehouden in Utrecht.

De belangstelling voor de elfde editie van Overheid & ICT 2004 - het platform voor ICT toepassingen en diensten in de overheidssector - breekt alle records. Nog niet eerder was de beurs zo vroeg uitverkocht. Jaarbeurs Exhibitions & Media is niet van plan het aantal beschikbare vierkante meters uit te breiden. 'Schaarste' is onderdeel van de beursformule. Om het zakelijk succes voor de exposanten te borgen, is het aantal vierkante meters gekoppeld aan het bezoekersaantal.

Focus

Het succes van Overheid & ICT wordt bepaald door de heldere focus op de overheidssector en de daarin verschuivende taken en verantwoordelijkheden. Was het voorheen veelal de ICT manager c.q. I&A coördinator die de beursvloer domineerde, de laatste edities is er sprake van een explosieve groei van bestuurders, hoofden van dienst en beleids-medewerkers. Overheid & ICT richt zich dan ook nadrukkelijk op iedereen uit de overheidssector; bestuur, directie, beleid, (ICT) management & implementatie binnen het rijk, provincie, gemeente, waterschapen, politie, justitie en brandweer.

Congres

Geheel in lijn met deze ontwikkeling wordt voor de 2004 editie, samen met het Congres- en Studiecentrum VNG, gewerkt aan een nieuwe en meer toegespitste opzet van het omlijstende congresprogramma. Gericht op specifieke functiegroepen en actuele beleidsthema's en sectoren binnen de overheid. De VNG maakt samen met de belangrijkste branche- en beroepsorganisaties binnen de overheid zoals ICTU, VNG, VIAG, FAMO, VGS, NVVB, Divosa/Stimulansz, Stadswerk en RAVI het congresprogramma.

Kluwer is met haar titels Binnenlands Bestuur, Overheid Innovatief en Publiek Management als exclusief mediapartner aan het event verbonden. Mogelijk zal Kluwer ook een rol spelen in het congresprogramma.

Portfolio

Overheid & ICT, dat met Zorg & ICT inmiddels een zusje heeft dat zich richt op de zorgsector is met recht een van de toppers uit het snel uitdijende portfolio van de marktgroep ICT van Jaarbeurs Exhibitions & Media. Naast Overheid & ICT en Zorg & ICT bestaat dit portfolio inmiddels uit de vakevenementen Infosecurity.nl, Infosecurity.be, Storage Expo, My-Office en TCD. Nieuwe titels zijn in voorbereiding.

.-.-.-.-.


Noot voor de redactie (