Koninklijk Horeca Nederland

Omgaan met de recessie
Horeca Nederland Magazine november 2003

Horeca Nederland Magazine november 2003

Een open keuken zodat gasten kunnen zien hoe er wordt gewerkt. En omschakeling van vaste menu's naar diverse hapjes. Het zijn enkele veranderingen die diverse horecabedrijven geen windeieren leggen in de tijden van economische recessie.

Pagina 5: Jan Geenemans, voorzitter Koninklijk Horeca Nederland: Opruiming

Pagina 5: Horeca krijgt maar één kans Stappenplan rookbeleid in horeca

Pagina 6: Ondernemen in recessietijd
Meer werken aan je bedrijf en minder in je bedrijf

Pagina 10: Succesvol Congres Rotterdam
Met een record aantal deelnemers was het Congres 2003 al begin oktober volgeboekt. De congresgangers kregen geen spijt.

Pagina 35: Meer durf Chinezen
Chinese restauranthouders moeten meer durven, vindt Nederlander Klaas Klein die al jarenlang zelf actief is als houder van een Chinees restaurant.

Pagina 37: Vriendengroep basis Hotelgroep
Een wijnreis van horeca-ondernemrs groeide uit tot een vriendengroep die bovendien de inkoop voor betrokken bedrijven ter hand nam.

Pagina 38: Successen regio's
In diverse regio's komen initiatieven van de grond die het gastvrijheidsimago van de horeca bevorderen.

Pagina 41: 'Steeds iets nieuws verzinnen'
Gerard en Lieke Kruijssen runnen De Viersprong: een cafetaria, een (eet) café en een feestzaal in de Rips bij Gemert.

Pagina 43: CAO-overleg
De horeca kent drie CAO's. Hoe komen ze tot stand en wie praten mee in de onderhandelingen?

Pagina 45: Verdienen en teruggeven
'Wie verdient aan de maatschappij mag ook wel iets terugdoen', vindt franchiser Henk Koning die in Deventer en Apeldoorn een McDonald's runt.

Pagina 46: Strip Fons & Fiona
Katern Kort
17. - Verzekeringen

- Valse Eurobiljetten

- CDA en VVD op bezoek i.v.m. kosten betalingsverkeer 18. - Meldpunt www.strijdigeregels.nl

- Ageticker

- ADSL
19. - Uitbetaling wettelijk minimumloon
20. - Vakgroepen

- BEM
21. - Rokers en niet-rokers tevreden houden

- Geen contributieverhoging 2004
22. - Juridische zaken
Sectornieuws:

- Fastfood- en IJsbedrijven
23. - Café-Barbedrijven

- Discotheek- en Zaalbedrijven
24. - Hotels

- Chinees-Indische bedrijven
25. - Restaurants

- Toerisme en Recreatie
26. Regionieuws:

- Collega's verdelen langere openingstijden
- Uit eten in Maassluis

- Gedeputeerde Noord-Holland te gast

- Uitreiking horecaboekje Maassluis
27. - Meer rendement
28. - Nieuwe leden
29. - Promotoren
30. - Europees verzoeknummer

- Agenda
31. - Vraag en antwoord
32. - Ledenvoordeel