Omgaan met de recessie
Horeca Nederland Magazine november 2003
Horeca Nederland Magazine november 2003
Een open keuken zodat gasten kunnen zien hoe er wordt gewerkt. En
omschakeling van vaste menu's naar diverse hapjes. Het zijn enkele
veranderingen die diverse horecabedrijven geen windeieren leggen in de
tijden van economische recessie.
Pagina 5: Jan Geenemans, voorzitter Koninklijk Horeca Nederland:
Opruiming
Pagina 5: Horeca krijgt maar één kans Stappenplan rookbeleid in horeca
Pagina 6: Ondernemen in recessietijd
Meer werken aan je bedrijf en minder in je bedrijf
Pagina 10: Succesvol Congres Rotterdam
Met een record aantal deelnemers was het Congres 2003 al begin oktober
volgeboekt. De congresgangers kregen geen spijt.
Pagina 35: Meer durf Chinezen
Chinese restauranthouders moeten meer durven, vindt Nederlander Klaas
Klein die al jarenlang zelf actief is als houder van een Chinees
restaurant.
Pagina 37: Vriendengroep basis Hotelgroep
Een wijnreis van horeca-ondernemrs groeide uit tot een vriendengroep
die bovendien de inkoop voor betrokken bedrijven ter hand nam.
Pagina 38: Successen regio's
In diverse regio's komen initiatieven van de grond die het
gastvrijheidsimago van de horeca bevorderen.
Pagina 41: 'Steeds iets nieuws verzinnen'
Gerard en Lieke Kruijssen runnen De Viersprong: een cafetaria, een
(eet) café en een feestzaal in de Rips bij Gemert.
Pagina 43: CAO-overleg
De horeca kent drie CAO's. Hoe komen ze tot stand en wie praten mee in
de onderhandelingen?
Pagina 45: Verdienen en teruggeven
'Wie verdient aan de maatschappij mag ook wel iets terugdoen', vindt
franchiser Henk Koning die in Deventer en Apeldoorn een McDonald's
runt.
Pagina 46: Strip Fons & Fiona
Katern Kort
17. - Verzekeringen
- Valse Eurobiljetten
- CDA en VVD op bezoek i.v.m. kosten betalingsverkeer
18. - Meldpunt www.strijdigeregels.nl
- Ageticker
- ADSL
19. - Uitbetaling wettelijk minimumloon
20. - Vakgroepen
- BEM
21. - Rokers en niet-rokers tevreden houden
- Geen contributieverhoging 2004
22. - Juridische zaken
Sectornieuws:
- Fastfood- en IJsbedrijven
23. - Café-Barbedrijven
- Discotheek- en Zaalbedrijven
24. - Hotels
- Chinees-Indische bedrijven
25. - Restaurants
- Toerisme en Recreatie
26. Regionieuws:
- Collega's verdelen langere openingstijden
- Uit eten in Maassluis
- Gedeputeerde Noord-Holland te gast
- Uitreiking horecaboekje Maassluis
27. - Meer rendement
28. - Nieuwe leden
29. - Promotoren
30. - Europees verzoeknummer
- Agenda
31. - Vraag en antwoord
32. - Ledenvoordeel
Koninklijk Horeca Nederland