Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



13 november 2003



Wapenvelder mishandeld en gekneveld


De politie heeft afgelopen nacht twee mannen uit Capelle aan de IJssel aangehouden nadat ze kort daarvoor een 28 jarige man uit Wapenveld in zijn woning hadden vastgebonden en mishandeld. De man had zichzelf weten te bevrijden en belde de politie. Door de mishandelingen bleek hij licht letsel te hebben opgelopen. Hij is per ambulance voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Na onderzoek bleek dat de Wapenvelder vanwege een familieconflict was mishandeld en vastgebonden. Bovendien had het duo uit Capelle, 24 en 58 jaar oud, zijn auto meegenomen. De politie slaagde er in om de 24 jarige verdachte op de A28 onder Harderwijk te onderscheppen en aan te houden. De 58 jarige verdachte werd kort daarop onder Soesterberg door politiemensen van de regio Utrecht aangetroffen en aangehouden. Beide mannen zijn voor ander onderzoek ingesloten.



Epe - inbraak in woningen


Woensdagavond is ingebroken in een woning aan de Hazekeuken. Men wist binnen te komen door een raam open te breken. Men heeft een onbekend geldbedrag, sieraden en flessen drank weggenomen.
Ook in een woning aan de Klinkenburg is woensdagavond ingebroken. Hier is een deur geforceerd. Eenmaal binnen is de gehele woning doorzocht. Men heeft sieraden en een aantal jassen weggenomen.



Epe - controle fietserverlichting


Naar aanleiding van klachten heeft de politie woensdagavond op diverse plaatsen in Epe gecontroleerd. Men name jeugdige bezoekers van sportclubs rijden veelal zonder verlichting van en naar de training. Er werden 15 bekeuringen uitgeschreven. Verder werden er ook automobilisten bekeurd voor: mobiel bellen (2x), geen gordel (2x) en verlopen APK (2x).



Emst - verkeerscontrole


Bij verkeerscontrole op de Eperweg zijn woensdagmiddag de volgende bekeuringen uitgereikt: niet dragen autogordel (4x), geen geldige APK (1x), losbreekreminrichting niet goed bevestigd (1x), niet in bezit rijbewijs voor combinatie bedrijfsauto en aanhangwagen (1x).



Epe - fout parkeren


Woensdag in de ochtenduren is op de markt gecontroleerd. Er werden twee bekeuringen uitgeschreven voor fout parkeren.



Hattem - zelfgemaakt wapen


Woensdagavond werd bij controle op de Nieuweweg in de personenauto van een 21 jarige inwoner uit Emmeloord een zelfgemaakte wapenstok aangetroffen. Het wapen bestond uit een ijzeren pijp voor van een handvat en een koordje. Het wapen werd in beslag genomen en proces verbaal wordt opgemaakt.



Heerde - woninginbraak


Bij een woninginbraak aan de Klaverweg zijn woensdagavond levensmiddelen en kleding weggenomen. Men wist binnen te komen door een deur te forceren.



Putten - controles


Woensdagochtend zijn tijdens voetsurveillance in het centrum en op de markt de volgende bekeuringen uitgeschreven: 13x geen parkeerschijf, 4x parkeren buiten parkeervak, 1x parkeren op de stoep en 2x rijden in gesloten verklaring.
In de avonduren werd op meerdere locaties een verkeerscontrole gehouden. Hierbij is bekeurd voor het niet voeren van de juiste verlichting (8x), verdrijvingsvlak gebruiken (1x), rijden door rood licht (1x) en het niet dragen van de autogordel (10x).
Verder werd een 25 jarige bestuurder van een bromfiets bekeurd: geen bromfietscertificaat, overschrijding van de max. constructiesnelheid en rijden op de rijbaan (80 km).



Putten - aantreffen gestolen auto


Op de Batosweg is woensdagmorgen een van diefstal afkomstige groene terreinwagen aangetroffen. Uit de auto was de gehele motor en versnellingsbak weggehaald. De auto was ontvreemd in de politieregio Gelderland Midden.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58




---- --