Politie Amsterdam-Amstelland

Identiteit gezocht dode man

13-11-2003. Rechercheurs van het bureau Flierbosdreef zijn op zoek naar de identiteit van een man die zich vorige week van het leven beroofde. Het slachtoffer sprong op donderdag 6 november rond halftien voor een rijdende metro. Hij had niets bij zich waaruit zijn identiteit blijkt. Hij is ook niet als vermist opgegeven.

De kleding van de onbekende dode Het jack van de onbekende dode

Signalement

Negroïde, lichtgetinte man

Leeftijd 30 jaar

Tenger postuur

Schoenmaat 41

Heel kort zwart haar vermoedelijk geen kroes

Gekleed in een blauwe Coolcat spijkerbroek

Blauw shirt van het merk Kudi Collection met als motief een draak en een tijger (zie foto links)

Een blauw jack met op de rug de tekst Obongo

Sportschoenen van het merk Nickelson

Weet u wie de onbekende dode is, belt u dan (020) 559 47 40
---

Brigadier buiten functie gesteld

13-11-2003. De korpsleiding van de Politie Amsterdam-Amstelland heeft gisteren een medewerker buiten functie gesteld. Het gaat om een 43-jarige brigadier werkzaam bij de Dienst Algemene Ondersteuning. Het besluit is genomen vanwege fraude met een declaratie.
---

Grote verkeerscontrole
Grote verkeerscontrole
Foto Jaap Wals, De Echo
13-11-2003. Gistermiddag en -avond heeft in het kader van de aanpak voertuigcriminaliteit een uitgebreide controle plaatsgevonden op de Noordzijde. Doelstelling van deze actie extra aandacht te schenken aan gestolen voertuigen, gestolen of vermiste kentekenplaten en kleine overtredingen. Bij de controle werden ongeveer 100 ambtenaren ingezet. Behalve politiemensen uit het zesde district werden surveillanten, medewerkers toezicht en veiligheid, douaneambtenaren en KLPD'ers ingezet. Totaal werden er 345 voertuigen, waaronder 25 taxi's, gecontroleerd. Hierbij werden vijf bestuurders aangehouden en 192 bekeuringen uitgedeeld. Eén van de automobilisten reed op een ambtenaar in die zich ternauwernood kon redden door opzij te springen. Hij werd direct gearresteerd.