Gemeente Dordrecht

Persbericht Dordrecht

Uitspraak Raad van State bevordert funderingsherstel

De voorzieningenrechter van de Raad van State heeft afgelopen dinsdag uitspraak gedaan in de zaak van twee huiseigenaren van de Dubbeldamseweg Zuid met betrekking tot het funderingsherstel van hun woning. Het hoger beroep van de twee eigenaren, dat zich richtte tegen de bouwvergunning voor het funderingsherstel van het bouwblok en tegen de aanschrijvingen die de eigenaren ontvangen hebben om over te gaan tot het funderingsherstel van hun woning, is ongegrond verklaard. Tevens is het verzoek om schorsing van de besluiten afgewezen.

In november 2002 besloot het college van burgemeester en wethouders de twee huiseigenaren aan te schrijven om over te gaan tot funderingsherstel van hun pand aan de Dubbeldamseweg Zuid. In september 2002 was voor het funderingsherstel van het bouwblok reeds een bouwvergunning verleend. De hiertegen gerichte bezwaren van de huiseigenaren werden in juli 2003 ongegrond verklaard. De rechtbank stelde de gemeent! e op 27 augustus 2003 in het gelij k en verklaarde de beroepen tegen de besluiten ongegrond. De huiseigenaren stelden tegen deze uitspraak vervolgens hoger beroep in bij de Raad van State. Ook de hoogste bestuursrechter heeft de gemeente dus nu in het gelijk gesteld. De huiseigenaren hebben thans al hun rechtsmiddelen uitgeput.

De uitspraak is belangrijk, omdat de gemeente met haar aanpak een goed middel in handen heeft om onwillige eigenaren van panden met funderingsschade tot herstel aan te zetten. Het belang daarvan is groot, omdat hiermee ook de belangen gediend zijn van eigenaren uit eenzelfde bouwblok die wel tot herstel willen overgaan.

De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht