Ingezonden persbericht

Website voor zoektocht naar buitenlandse woning

Utrecht 13 november '03 - Onderzoek heeft uitgewezen dat 85% van de mensen die een huis zoeken zich momenteel oriënteren op het internet. Van de mensen die een huis over de grens zoeken is dat aantal waarschijnlijk nog groter. Maar waar te beginnen? Er zijn talloze aanbieders van buitenlandse woningen en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Keyard, het startpunt voor een woning in het buitenland, probeert dit informatie hiaat op te vullen.

Keyard is een onafhankelijk platform waar naast een actueel internationaal woningaanbod relevante informatie te vinden is over het aankoopproces van een woning in het buitenland.

Sinds de website in september live is gegaan heeft een groot aantal buitenlandse makelaars zich aangesloten. Het woningaanbod van 3000 woningen maakt www.keyard.com nu al een van de grootste databases voor buitenlandse woningen in Nederland. Keyard bereikt haar doelgroepen via eigen kanalen en middels partnerships met relevante media partijen. Zodra door de bezoeker een interessante woning wordt gevonden kan men contact opnemen met de desbetreffende makelaar.

Daarnaast kan de bezoeker zelf zoeken naar haar droomwoning via de website of zich op de hoogte laten houden middels de woning alert service van Keyard.

In welk land zoekt men tegenwoordig een woning? Onderzoek van Keyard onder circa 1000 respondenten heeft uitgewezen dat Frankrijk met 48% nog steeds de meest populaire tweedehuis bestemming is. Spanje (23%) en Italië (7%) zijn respectievelijk 2 en 3. Turkije neemt met 7% een goede 4e plaats in.

(noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht