Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (13/11)

Oosterhout, donderdag 13 november 2003

Skimmia diefstalen steken de kop weer op
OOSTERHOUT: De politie stelt vast dat er weer volop illegaal skimmiastruiken gestekt worden. Een aantal inwoners van onder andere Oosterhout, Dongen en Made maakten melding van dit fenomeen. De diefstallen komen jaarlijks terug in de donkere dagen voorafgaand aan de feestdagen. De stekken worden door de dieven op veilingen verkocht en zijn bedoeld om te verwerken in bloemstukken. Voor de dieven een lucratieve bezigheid en voor de politie een lastig delict. Er blijven namelijk nauwelijks sporen achter als de dief in de nachtelijke uren even snel een aantal takken van een struik uit een voortuin snoeit. De politie doet daarom een oproep op sociale controle. Houdt in de gaten wat er s-avonds in de straat en de wijk gebeurd. Noteer het kenteken van een verdachte auto. En schroom niet om bij verdachte situaties de politie te bellen. De politie is zeven dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar via 0900-8844 en voor spoedeisende zaken via 112.

Auto botst frontaal op landbouwtrekker
WERKENDAM: Donderdagmorgen 13 november 2003 omstreeks 07.00 uur botste een personenauto frontaal op een landbouwtractor. Dat gebeurde op de Bandijk te Werkendam, nabij een wegversmalling. De 24-jarige bestuurder van de personenauto had zich op de verkeerssituatie verkeken en botste tegen de voorzijde van de tracktor. Zijn auto raakte daarbij total-loss. De tracktor werd bestuurd door 43-jarige man. Allebei de betrokken zijn afkomstig uit Werkendam. Ze kwamen met de schrik vrij. Gezien de omvang van de schade vorderde de politie het kentekenbewijs van het autowrak in.

Vrouw raakt gewond bij verkeersongeval
LOON OP ZAND: De politie werd op donderdag 13 november om 10.30 uur geroepen bij een verkeersongeval op de kruising Finantien / Udenhoutseweg. Een 46-jarige vrouw uit Loon op Zand reed over de Udenhoutseweg en stopte bij de kruising met de Finantien. Ze zag geen verkeer aan komen rijden waarna ze het kruisingsvlak op reed en linksaf richting Tilburg wilde rijden. Door de laagstaande zon heeft ze vermoedelijk een andere personenauto niet zien naderen van links. De beide autos kwamen in botsing met elkaar. De andere betrokkene betrof een 45-jarige vrouw uit Udenhout. Zij is per ambulance overgebracht naar het Tweesteden ziekenhuis in Tilburg. Ze klaagde over pijn aan haar borst, arm en hoofd. Beide betrokken autos raakten zwaar beschadigd.

Waarschuwing voor schennispleger
DONGEN: Een inwoner van Dongen is door de wijkagent aangesproken naar aanleiding van klachten uit de buurt. De man maakt er kennelijk de gewoonte om in adamskostuum door zijn woning te lopen. Dit in het zicht van een ieder die door de straat komt, wat tot ergernis in de buurt leidde. De wijkagent heeft de man op zijn gedrag aangesproken en gewezen op de eventuele consequenties van aangiften van openbare schennis der eerbaarheid. Hij begreep de boodschap en zou er rekening mee houden.

Politie onderzoekt inbraak in winkel
SPRANG-CAPELLE: In de nacht van donderdag 13 november is er ingebroken in een winkel aan de Raadhuisstraat te Sprang-Capelle. De nog onbekende daders hebben met een stoeptegel een ruit in de toegangsdeur ingegooid. Hierdoor konden zij het winkelpand betreden. Binnen is waarschijnlijk in de haast een vitrinekast omver gelopen. De nachtelijke buit bestond uit een onbekende hoeveelheid sigaretten.

Drie bewakingscameras gestolen
DONGEN: De politie onderzoekt de diefstal van drie beveiligingscameras. De cameras zijn op donderdag 13 november rond 03.10 uur gestolen vanaf een bedrijf aan de Lage Ham. De dader benaderde het gedupeerde bedrijf via het terrein van een naastgelegen bedrijf. De technische recherche heeft inmiddels sporenmateriaal veilig gesteld.

Politie schrijft 102 bekeuringen uit bij verkeerscontroles OOSTERHOUT: Op woensdag 12 november hield de politie snelheidscontroles in Oosterhout. Ze maakte daarbij gebruik van zowel een radarauto als de zogenaamde lasergun. De overtreders werden ter plaatse bekeurd en kregen direct het proces-verbaal uitgereikt. Op de Europaweg werd de snelheid van 292 passerende gemeten. 39 bestuurders reden te snel en de hoogst gemeten snelheid betrof 70 km/u. Vervolgens verplaatste de politie de controle naar de Lage Poldermolenweg. Daar werden in totaal 374 voertuigen gecontroleerd. Hier werden 29 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u. Verder zijn er 23 bestuurders bekeurd voor het rijden zonder autogordel. Voor het voeren van onjuiste mistverlichting kregen drie automobilisten een bon. Tot slot kregen acht bestuurders proces-verbaal voor diverse onjuiste zaken op aan/op aanhangwagens en bromfietsen.

Fietser aangereden door vrachtauto
OOSTERHOUT: De politie behandelde op woensdagmiddag 12 november een verkeersongeval op de kruising van de Kreeksluisweg / Burg. Elkhuizenlaan. Het ongeluk gebeurde rond 16.30 uur toen de bestuurder van de vrachtauto een fietser geen voorrang verleende. De man vertelde later dat hij de fietser niet gezien had. De fietser, een 39 jarige inwoner uit Oosterhout, kwam daardoor ten val. Hij werd met lichte verwondingen aan zijn hoofd over gebracht naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur betrof een 53-jarige inwoner van Etten-Leur.

Bron: Jeroen Steenmeijer