Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (13/11)

Tilburg, 13 november 2003.

Politie controleert snelheid n.a.v. klachten bewoners

TILBURG - Omdat de politie van bewoners van de Van Meterenstraat klaagden over de snelheid waarmee door hun straat wordt gereden heeft de politie gisteren een zogenaamde nulmeting gehouden. Gisteren controleerde de politie 738 weggebruikers die langs de radarpost kwamen. De hoogst gemeten snelheid was 57 kilometer. Er kon maar een weggebruikers worden bekeurd. Gedurende de meting was de snelheid van de voertuigen gemiddeld tussen de 40 en 50 kilometer per uur. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur

Agenten pakken Tilburgse jongen op

TILBURG - Surveillerende agenten hebben gisteravond rond de klok van zes uur aan de Besterdring een 13-jarige Tilburgse jongen aangehouden. De jongen die de fietsende agenten tegemoet kwam rijden vond het nodig om tijdens het passeren de agenten voor "Kut wouten" uit te maken. Hierop hebben de agenten de jongen opgepakt en later weer aan zijn moeder toevertrouwd. Die wist te melden dat het gedrag van haar zoon aan zijn pubertijd lag.

Politie pakt automobilisten met alcohol op

TILBURG - Agenten hebben gisteravond om tien over zes aan de Vlashoflaan een 62-jarige man uit Tilburg aangehouden nadat zij bij controle hadden geconstateerd dat de man met drank op achter het stuur zat. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van iets meer dan 0,5 promille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uren en de agenten maken proces-verbaal op.

TILBURG - Aan de Vlashoflaan hebben agenten een 60-jarige Tilburger aangehouden nadat bleek dat hij met alcohol op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het bureau blies de man een promillage van bijna 0.95. Dat leverde de man een rijverbod van vier uren op en de politie maakt proces-verbaal op.

BERKEL - ENSCHOT - Aan de Bosscheweg hebben agenten gisteravond om kwart over negen een 33-jarige Amsterdammer aangehouden. Die had te veel gedronken. Aan het bureau blies de man iets meer dan 1.60 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg verder een rijverbod van acht uur. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Amsterdammer.

De aangehouden verdachte terzake het rijden onder invloed maakten deel uit van een districtelijke alcoholcontrole die gistermiddag en -avond werd gehouden aan de Kreitenmolenstraat in Udenhout, de Vlashoflaan in Tilburg en de Bosscheweg te Berkel-Enschot In totaal werden er 502 voertuigen gecontroleerd.

TILBURG - Aan de Joost van de Mortelstraat hebben agenten gisteravond om halftien een 57-jarige Tilburger aangehouden. Die had ook te veel gedronken en blies aan het bureau iets meer dan 1.05 promille. Hij kreeg een rijverbod van vier uren en de politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG - Aan de Besterdring hebben agenten vannacht even voor drie uur een 26-jarige man uit Udenhout aangehouden. De man had te veel gedronken en blies aan het bureau bijna 1.95 promille. Dat leverde hem een rijverbod van tien uren op en de invordering van zijn rijbewijs op. De politie maakt proces-verbaal op

Radiopiraat uit de ether gehaald

TILBURG - In de Kastelenbuurt heeft de radiocontroledienst met assistentie van de politie gisteravond de bekende inbeslag genomen en tegen de 22-jarige vrouw die werd aangetroffen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie pakt heler gestolen bromfiets

TILBURG - Gisteravond rond de klok van negen uur hebben agenten aan de Stadstraat een 17-jarige jongen uit Tilburg aangehouden die in het bezit bleek te zijn van een bromfiets die gisteren gestolen in de Tilburgse binnenstad. De jongen is in verzekering gesteld.

Inbrekers gaan met zes computers aan de haal

TILBURG - Bij een inbraak in een bedrijf aan de Jellinghausstraat zijn inbrekers gisteravond tussen kwart voor tien en vijf over tien met zes computerkasten aan de haal gegaan. De inbrekers hebben met een auto de voordeur van het bedrijf geramd.

TILBURG - Bij een inbraak in een Scholengemeenschap aan de Brittendreef zij inbrekers vannacht tussen vier uur en halfvijf met vijf computers aan de haal gegaan. De inbrekers hadden een raam geforceerd en de computers meegenomen.

Agenten houden Tilburger aan die door het lint ging

TILBURG - Een 15-jarige Tilburgse jongen ging gisteravond in de woning van zijn ouders aan het Ganzerikhof door het lint en vernielde daar verschillende ruiten. In de Kruidenlaan hebben de gealarmeerde agenten de man aangehouden.

Tilburger heeft weer even een bed

TILBURG - Agenten hebben vannacht om kwart over vier aan de Statenlaan een 42-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man lag te slapen op een galerij in deze straat en bleek bij controle nog 27 dagen celstraf te goed te hebben. Hierop hebben de agenten de man aangehouden en hem een echt bed gegeven.

Bron: Carerl Bouman