Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 11-11-2003

Televisie
CATHERINE GAAT VERDER
Uitzending vrijdag 14 november
Nederland 2 ­ 23.25 uur

Catherine op stap met 'voetbalfans' van fc utrecht

Catherine Keyl trekt in de aflevering van CATHERINE GAAT VERDER van vrijdag 14 november op met de hooligans van FC Utrecht. Ze maakt kennis met Brian en Marco, gewelddadige voetbalfans die nergens voor terugdeinzen. Volgens de twee vrienden zijn er ook mooie kanten aan het hooliganisme. Daar heeft Catherine een hard hoofd in.

De presentatrice leert de regels van het spel. Het mooiste wat je als groep hooligans kunt bereiken, is de tegenstander in zijn eigen stad te laten rennen. Dat ze op hun eigen terrein bang voor je zijn. Als ze blijven staan, wordt het vechten. Iets waar Brian en Marco van genieten. Catherine probeert hun motieven te doorgronden. Wat is er leuk aan rellen? Wat zijn de gevaren? En hoe leid je de autoriteiten om de tuin?

Brian vertelt Catherine dat het gaat om loyaliteit. Hooligans zijn er voor elkaar; overal en altijd. Dus niet alleen tijdens gevechten maar ook als iemand een stadionverbod of privéproblemen heeft. Hooliganisme is vriendschap en strijd. Daarom neemt Brian Catherine mee naar Amsterdam, waar de FC Utrecht-hooligans met de F-side van Ajax op de vuist zijn gegaan.

Bij Brian thuis ontmoet zij Marco, ook een jongen van de harde kern. Zij laten Catherine zelfgemaakte beelden zien van de rellen met Legia Warschau. Linda, de zus van Brian, is ook FC Utrecht-fan, maar op een hele andere manier dan haar broer. Zij weet in wat voor wereld Brian zich begeeft en ook wat de risico's zijn. Wat vindt Linda van het voetbalgeweld van haar broer? Hoe reageert zij op de gevaren die Brian zich op de hals haalt? En wat betekent dit voor hun relatie?