RVU

747AM P E R S B E R I C H T


---

PB 1114 Hilversum, 13 november 2003

DE CONFRONTATIE

- 'Overheden en hun functionarissen moeten na rampen vervolgd kunnen worden' -

VRIJDAG 14 NOVEMBER 2003 VAN 13.30-14.00 UUR, RVU / 747AM

De hele week was het RVU-team van Halte 747AM in Roombeek, de Enschedese wijk die nog altijd zucht onder de gevolgen van de vuurwerkramp van 13 mei 2000. De stelling in De Confrontatie luidt daarom: 'Overheden en hun functionarissen moeten na rampen vervolgd kunnen worden.' Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft uitgesproken dat dit nationale wetgeving van de lidstaten moet worden. Nederland voldoet hier niet aan. O.l.v. RVU-presentator Ben Kolster gaan hierover met elkaar in discussie:


* Aleid Wolfsen, Tweede-Kamerlid voor de PvdA, die vindt dat de Hoge Raad een uitspraak over de Europese regelgeving moet doen;


* Wim van de Camp, Tweede-Kamerlid voor het CDA en voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, die het niet met Wolfsen eens is.

Presentatie: Ben Kolster
Redactie: Annette van den Berg

halte747am.nl
confrontatie@rvu.nl

De Confrontatie is een rechtstreeks RVU-discussieprogramma onder leiding van Ben Kolster, dat thematisch aansluit bij het programma Halte 747AM en waarin enkele gasten discussiëren over een belangwekkend maatschappelijk onderwerp.