Rabobank Nederland

Nieuw beleggingsproduct voor leden Rabobank Rabobank Nederland, 13/11/2003 17:13
---

De Rabobank introduceert, in samenwerking met Robeco, exclusief voor haar leden het beleggingsproduct Rabo RenteExtra. Dit product biedt de combinatie van rente en zekerheid en volgt op de succesvolle introductie van de Rabobank Ledencertificaten in 2001 en 2002. Op 14 november aanstaande start de inschrijving. Leden van de Rabobank krijgen bij aanvang 2% korting op de instapprijs.

Rabo RenteExtra is een beleggingsfonds, beheerd door Robeco, met een looptijd van zeven jaar en de mogelijkheid van een jaarlijkse rente-uitkering. Elk jaar wordt de rente opnieuw vastgesteld. De uit te keren rente hangt af van de stijging van de AEX-index ten opzichte van de beginwaarde bij de start van het fonds en kan oplopen tot maximaal 6,5% per jaar. Over de hele looptijd wordt minimaal 10% rente uitgekeerd. Bovendien ontvangt de klant op de einddatum de inleg terug.

Piet Moerland, lid van de raad van bestuur Rabobank Nederland: 'Nu de beurzen herstel vertonen, twijfelen nogal wat beleggers of ze moeten instappen. Ook veel van onze leden twijfelen nog. Als Rabobank willen wij onze leden een handreiking doen. Daarom bieden wij ze Rabo RenteExtra aan. Met dit product stellen we onze leden in de gelegenheid om op een veilige manier te profiteren van de stijgende beurs. Rabo RenteExtra is bovendien een goed alternatief voor de lage spaar- en obligatierente.'

De uitgifteprijs inclusief leden korting bedraagt EUR 980 per participatie. De garantiewaarde op einddatum is EUR 1.000 per particpatie. De combinatie van 2% ledenkorting bij aanvang en de 10% rentegarantie op de einddatum, zorgen ervoor dat zelfs in het meest negatieve scenario - dat wil zeggen de index daalt direct na aanvang onder de startwaarde en komt hier de hele periode van zeven jaar niet meer boven - de belegger toch nog een gemiddelde rente van 1,75% (effectief 1,66%) per jaar ontvangt. Een lid ontvangt dus inclusief ledenkorting gegarandeerd EUR 120 op een investering van EUR 980.