Ingezonden persbericht


Imation ontwikkelt cartridge voor nieuwste StorageTek-tapedrives

Overeenkomst inzake opslagontwikkeling onderstreept toewijding om prestaties en capaciteit van toekomstige tape-drives en -cartridges te verbeteren

Schiphol-Rijk (Nederland), 14 november 2003 -- Imation, leverancier van verwisselbare opslagmedia, en StorageTek zijn overeengekomen dat Imation de tapecartridges van de nieuwste StorageTek-tapedrives zal ontwikkelen en fabriceren. De nieuwe tapedrives van StorageTek zullen, net als de vorige versies, flexibel en robuust zijn en daarmee de kritieke bedrijfsgegevens veiligstellen.

"Deze overeenkomst is wederom een mijlpaal in de uitstekende relatie tussen Imation en StorageTek en we zijn verheugd om tapecartridges te mogen ontwikkelen voor de nieuwste StorageTek-tapedrives," aldus Frank Russomanno, president van Imation's Data Storage & Information Management-divisie. "Imation ontwikkelt al meer dan vijftig jaar met succes tape-opslagproducten volgens de hoogste kwaliteitsnormen, waardoor datacentra-managers en IT-specialisten onze producten vertrouwen voor de bescherming van hun waardevolle bedrijfsinformatie. Dankzij onze investering in een geavanceerde tapelaag kunnen wij de markt toekomstige tapetechnologie bieden, zoals de StorageTek-tapedrives. Deze overeenkomst onderstreept daarnaast ook onze strategie om de breedste productreeks op het gebied van verwisselbare opslagmedia te kunnen bieden."

"Een van de succesfactoren van onze 'Information Lifecycle Management'-strategie, is dat onze klanten uit een variëteit aan automatische tapesystemen kunnen kiezen", zegt Gary Francis, corporate vice president en algemeen directeur van StorageTek's Automated Tape Solutions. "Klanten vertrouwen voor een betrouwbare tapetechnologie op StorageTek en Imation. Het samenwerken met de beste tapefabrikanten stelt StorageTek in staat om haar marktpositie te kunnen waarborgen en om de beste tapedrives en -cartridges aan al onze wereldwijde klanten te kunnen bieden."

Tapetechnologie
Imation is al meer dan vijftig jaar marktleider in verwisselbare opslagmedia. Het bedrijf richt zich op de verdere ontwikkeling van magnetische tapetechnologie, zoals het blijven verbeteren van de speciale MP-tapelaag (Metal Particulate), de capaciteit, lees/schrijfsnelheden en met ontwerpen ten aanzien van de productie die bij alle fabrieken worden geïmplementeerd.

Imation heeft sinds haar oprichting al meer dan 600 miljoen dollar aan onderzoek & ontwikkeling en aan investeringen uitgegeven inzake verwisselbare opslagactiviteiten, waaronder 49 miljoen dollar aan de fabriek in Weatherford, Oklahoma (V.S.). In deze fabriek wordt de MP-technologie verder toegepast op diverse toekomstige tapeformaten. Deze investeringen, samen met Imation's sterke OEM-relaties, zorgen ervoor dat Imation voorop blijft lopen in de ontwikkeling van opslagmedia die betere prestaties en een hogere opslagcapaciteit bieden.

StorageTek
StorageTek is een internationaal bedrijf met het hoofdkantoor in Louisville (V.S.). De onderneming is gespecialiseerd in opslagoplossingen. De StorageTek-oplossingen zijn eenvoudig te beheren en maken gegevens universeel beschikbaar voor servers, verschillende mediatypes en netwerken. De onderneming levert opslagoplossingen voor geautomatiseerde tapesystemen, tape, disk en netwerken. Meer informatie is te vinden op www.storagetek.com.

Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische en optische, verwisselbare opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabytes tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Dankzij meer dan driehonderd patenten en de meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische en optische mediatechnologieën te handhaven.

In september 2003 had Imation wereldwijd 2800 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com

Imation International B.V.
Bert Duisenberg
00 31 (20) 654 21 56
bpduisenberg@imation.com

PublieksWerk
Marije Verdouw
00 31 (20) 486 21 39
marije@publiekswerk.nl