Gemeente Eindhoven

Persbericht: 7 november 2003

Meer betaald parkeren rond binnenstad

Midden november wordt op delen van de Fuutlaan, de Deken van Somerenstraat , de Gagelstraat, de Bleekweg , een parkeerterrein aan de Hoogstraat en bij het Dafmuseum aan de Tongelresestraat betaald parkeren ingevoerd. In totaal gaat het om zon 300 parkeerplaatsen. De gemeenteraad van Eindhoven heeft al in januari van dit jaar ingestemd met een voorstel voor het verder invoeren van betaald parkeren op een aantal wegen en terreinen rond het centrum. Een en ander is de uitwerking van een door de Raad in 2000 vastgesteld Mobiliteitsplan. Bij de huidige maatregelen gaat het in de meeste gevallen overigens om beperkte delen van wegen of uitbreiding van betaald parkeren op een parkeerterrein.

Betaald parkeren wordt nu ingevoerd of uitgebreid op de Fuutlaan aan beide kanten tussen Nachtegaallaan en Merellaan, op het parkeerterrein Deken van Somerenstraat, op het parkeerterrein aan de Hoogstraat op de hoek met de St. Lambertusstraat, in de Gagelsstraat tussen Vonderweg en Mathildelaan, langs de Bleekweg en bij het Daf-museum aan de Tongelresestraat. Op bijna alle plaatsen worden parkeerautomaten geplaatst. Alleen bij het Daf-museum zijn het parkeermeters. De bedoeling is dat 20 november alle maatregelen voor de invoering zijn afgerond.

Invoering van betaald parkeren rondom het centrum past in het gemeentelijk streven om de bereikbaarheid van de binnenstad te bevorderen en daarmee maatschappelijke functies van het centrum te ondersteunen. Daarbij worden in principe woonstraten ontzien. Terreinen in en rond het centrum waar nu nog gratis geparkeerd wordt, dienen volgens het raadsbesluit bij voorrang voor betaald parkeren te worden ingericht. De genoemde locaties voldoen aan die criteria. Wel kan in de verdere omgeving, en dus ook in woonstraten, de parkeerdruk iets toenemen.

© 2003 Gemeente Eindhoven