CLINICLOWNS NEDERLAND

CliniClowns Kindergala afsluiting verjaardagsactieweken

CliniClowns Kindergala
Kinderen te gast op feest van jarige CliniClowns

De CliniClowns doen de dingen altijd net even iets anders. Daarom vieren we niet het gebruikelijke tienjarige, maar juist ons elfjarige bestaan. En wat is een CliniClowns verjaardag zonder feest voor zieke kinderen? We sluiten de CliniClowns verjaardagsactieweken dan ook af met het speciale CliniClowns Kindergala.

Spektakel
Dit Kindergala zendt de AVRO via Z@ppelin uit op zaterdagochtend 15 november rond half tien.
Het wordt een bijzonder feestelijke dag voor de kinderen. Geheel in 'galastijl' ontvangen de CliniClowns de zieke kinderen als echte V.I.P.'s. De CliniClowns zijn deze dag de gastheren en gastvrouwen. Elk kind mag een vriendje of vriendinnetje, broertje of zusje en een begeleider meenemen. De kinderen worden getrakteerd op glitter en glamour, ontmoetingen met hun favoriete clowns, een speciaal (kinder)diner en een wervelende show met o.a. gastoptredens van bekende Nederlandse artiesten: Gemma Glitter, Het CliniClowns orkest, Christian Farla en Bianca, Roel, Dewi en Jamai.

Verjaardagsactieweken
CliniClowns is jarig en heel Nederland viert het mee! Voorafgaand aan het Kindergala komen schoolkinderen, BN-ers, vuilnismannen, particulieren en bedrijven van 4 t/m 15 november in actie voor de jarige CliniClowns. Zij helpen allemaal om er een echt feest van te maken. Want meer donateurs betekent meer bezoeken van de CliniClowns aan de zieke kinderen.

Het Gevoel van... de lach
En er gaat nog meer gebeuren; zo is er op zaterdagavond 8 november een speciale CliniClowns verjaardag uitzending van het KRO TV programma 'Het Gevoel van...de lach'!
Vele bekende Nederlanders vieren tijdens deze verrassende uitzending het feest mee. Hun boodschap: Laat de kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en schrijf je in als donateur van CliniClowns

11 jaar CliniClowns
We zijn dit jubileumjaar gestart met de landelijke voorpremière voor (zieke) kinderen van de tekenfilm 'De Kleine IJsbeer' in april. Daarop volgde een relatiedag voor de pedagogisch medewerkers in juni. We trakteerden 111 zieke kinderen met een thuisbezoek van een CliniClown tijdens onze Zomeractie in juli en augustus. En nu volgt dus de klapper van dit jubileumjaar: De verjaardagsactieweken van 4 t/m 15 november met als hoogtepunt het CliniClowns .

CliniClowns directeur Tom Doude van Troostwijk: 'In de afgelopen 11 jaar hebben we al veel bereikt: jaarlijks leggen we maar liefst 85.000 bezoeken af aan kinderen in moeilijke situaties. Kinderen die zich dankzij de clowns weer even gewoon kind kunnen voelen. Maar we willen nog veel meer kinderen bereiken. Zoals de kinderen die door ziekte langdurig thuis of in speciale zorginstellingen moeten verblijven. Zodat ook zij hun problemen even kunnen vergeten.'

Kijk voor meer informatie op www.11jaar.nl