Ingezonden persbericht

Documentaire "President Kennedy Has Been Shot" met exclusief materiaal over moord op Kennedy

Den Haag, 13 november 2003

DOCUMENTAIRE GERARDINE WURZBURG:

'PRESIDENT KENNEDY HAS BEEN SHOT'

zelden vertoond beeld- en audiomateriaal in CNN-documentaire

over moord op Kennedy

Zaterdag 15 november om 21.00 uur

Zondag 16 november 23.00 om uur

Op 22 november 2003 is het 40 jaar geleden dat de Amerikaanse President John F. Kennedy in Dallas werd doodgeschoten. CNN maakte in samenwerking met de (met een Oscar) bekroonde producer en regisseur Gerardine Wurzburg van State of the Art. Inc. de documentaire

"President Kennedy Has Been Shot".
De moord op 22 november 1963 verbijsterde de wereld. Nu, 40 jaar later, neemt de documentaire, die gebruik maakt van zelden vertoonde geluidsbanden en beelden, de kijkers mee in de wervelwind van gebeurtenissen op die dag in november en geeft een beeld van de vele emotionele momenten. Daarnaast combineert de documentaire archieffoto's en filmmateriaal met onlangs gehouden interviews met journalisten die destijds verslag deden en ooggetuige waren.

"President Kennedy Has Been Shot" is een chronologische weergave van vier dagen van onvergetelijke historie met de inbreng van meer dan 60 journalisten die ooggetuige waren en met dramatische foto's van journalisten die verslag deden van de moord op de President, de moord op de verdachte Lee Harvey Oswald en de begrafenissen van beiden.

Deze documentaire wordt uitgezonden op zaterdag 15 november om 21.00 uur en zondag 16 november om 23.00 uur.


---