Politie Friesland


Politieberichten van 15/11 (13.00 uur) t/m 16/11 (13.00uur)

Fryslân 16-11-2003 - Voor vragen over de politieberichten kunt u contact opnemen met bureau Communicatie, via telefoonnummer (0900) 88 44.

Leeuwarden: aanhouding verdachte
De politie heeft zaterdag rond 14.30 uur een 39-jarige man uit Leeuwarden aangehouden in een warenhuis aan de Nieuwestad. Een medewerker van het warenhuis zag dat de dat de man zich in het warenhuis seksueel bevredigde. De medewerker hield de man aan en droeg hem over aan de politie. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: aanhouding verdachte
De politie heeft zondag rond 02.10 uur een 22-jarige man uit Leeuwarden aangehouden aan de Schieringerweg. De man wordt ervan verdacht zaterdagavond aan de Oostersingel een 15-jarige jongen uit Leeuwarden zwaar te hebben mishandeld.
De jongen fietste zaterdag rond 19.30 uur samen met een 14-jarige jongen uit Leeuwarden over de Oostersingel toen een automobilist op hen inreed. De jongens reden nog net op de tijd de stoep op. De automobilist stapte vervolgens uit de auto en sloeg en schopte de 15-jarige jongen in elkaar. De bestuurder vertrok hierna. Later die nacht zag de politie op de Achter de Hoven een auto rijden die voldeed aan het signalement dat de aangever had gegeven van de auto. De politie ging achter deze auto aan en zette een achtervolging in via de W.Lodewijkstraat en de Julianastraat. Uiteindelijk trof de politie de auto aan in de Beukenstraat en kon de verdachte worden aangehouden op de Schieringerweg.
De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol. Op het politiebureau bleek het signalement van de verdachte overeen met degene die eerder die avond de aangever had mishandeld. De verdachte werd ingesloten, is in verzekering gesteld en wordt vandaag gehoord. De verdachte blies 285 ug/l. De aangever is na aangifte naar het ziekenhuis gegaan en heeft letsel aan zijn hoofd en zijn benen.
De politie komt graag in contact met een getuige die tijdens de mishandeling langs fietste en beiden uit elkaar haalde. Ook komt de politie graag in contact met andere getuigen die meer kunnen vertellen over deze mishandeling. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer (0900) 88 44.

Makkum: aanhouding verdachte
Een 50-jarige man uit Leeuwarden is zaterdag rond 20.00 uur aangehouden aan de Klipperstraat omdat hij de ruit van een deur had ingeslagen. De man had ruzie met een 51-jarige vrouw uit Makkum. Tijdens deze ruzie vernielde de man de ruit van de achterdeur van de woning. Een getuige verklaarde dit ook te hebben gezien. De 51-jarige vrouw uit Makkum deed aangifte. De politie hield de man aan en bracht hem naar het politiebureau. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Drachten: rijden onder invloed
De politie kreeg zaterdag rond 23.05 uur een melding dat er een auto vast zat op de rotonde aan de Noorderhogeweg. Ter plaatse bleek dat de bestuurder er vandoor was gegaan. Even later kon de verdachte, een 58-jarige automobilist uit Drachten, in de buurt worden aangehouden. Op het politiebureau blies de man 855 ug/l. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. de man kreeg een rijverbod van tien uren.

Joure: aanhouding verdachte
Een 29-jarige automobilist uit Heerenveen is zondag rond 01.00 uur aangehouden aan de Haskerveldweg omdat hij een stopteken van de politie negeerde. De politie zag dat de automobilist op de Merk/Midstraat door een gesloten-verklaring reed. De politie reed achter de automobilist aan en gaf een stopteken. De automobilist reed verder via de Geert Knolweg en Seewei richting Haskerveldweg. Uiteindelijk kon de politie de automobilist laten stoppen. De automobilist was erg dwars en werd aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Twijzelerheide: rijden onder invloed
Een 27-jarige automobilist uit Damwoude reed zondag rond 01.30 uur op de Ikewei, toen hij op de kruising rechtdoor reed en daardoor tegen borden en struiken reed. De bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol en blies op het bureau 675 ug/l. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Bolsward: aanhouding verdachte
Een 23-jarige man uit Bolsward is zondag rond 03.00 uur aangehouden in een horecagelegenheid aan de Dijkstraat. De verdachte had een 20-jarige man uit Bolsward aangevallen en zijn trui kapot getrokken. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Leeuwarden: inbraak woning
In een woning aan de Arnold Feystraat is zaterdag tussen 19.00 uur en 23.00 uur ingebroken. Men kwam binnen door het slaapkamerraam te forceren. Weggenomen is een DVD-speler, een stereoset en een portemonnee met daarin enkele tientallen Euros. Een 22-jarige vrouw uit Leeuwarden deed aangifte.

Sneek: aanhouding verdachte
Zondag rond 04.35 uur is aan de Kruizebroederstraat een 24-jarige man uit Sneek aangehouden. De man had even daarvoor ruzie gehad met een 24-jarige man uit Sneek. Toen de politie ter plaatse kwam werden beide mannen uit elkaar gehouden door meerdere vrienden. Een van beide wist niet van ophouden en wilde met de andere man vechten. De politie hield de man tegen en deelde de man mee dat hij op moest houden. De verdachte bleef vervelend en was niet voor rede vatbaar. Hierop werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Wolvega: aanhouding verdachte
Een 29-jarige man uit Sonnega is zondag rond 05.15 uur aangehouden aan de van Harenstraat. De man verkeerde onder invloed van alcohol en was vervelend. Nadat de politie de man enkele keren had gevorderd weg te gaan is de man aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Eastermar: verlaten plaats ongeval
De politie kreeg zondag rond 03.00 uur een melding binnen van een verkeersongeval op de t-splitsing Seadwei/ Achtienenwei. Ter plaatse trof de politie een auto aan zonder inzittenden. De automobilist kwam waarschijnlijk vanaf de Achtienenwei en is rechtdoor gereden. Na onderzoek, met onder andere een speurhond, in de nabije omgeving werd niemand aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leeuwarden: diefstal personenauto
Tussen zaterdag 23.00 uur en zondag 04.00 uur is aan het Zuidvliet een personenauto gestolen. Het gaat om een blauwe BMW, type 320 D, kenteken TS-XS-27. Een 32-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Boornbergum: inbraak woning
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Nijewei. Weggenomen werd een horloge, een ring, en een portemonnee. Hoe men binnenkwam is niet duidelijk. Een 54-jarige man uit Boornbergum deed aangifte.

Rijden onder invloed
Achtereenvolgens: locatie van aanhouding, dag en tijdstip van aanhouding, gegevens verdachte, resultaat blaastest, rijverbod. Tegen alle verdachten is proces verbaal opgemaakt.

Zwaagwesteinde, Salomon Levystraat, zaterdag rond 23.30 uur, 43-jarige automobilist uit Zwaagwesteinde, 805 ug/l, invordering rijbewijs, rijverbod van negen uren.

Leeuwarden, Harlingerstraatweg, zondag rond 00.10 uur, een 51-jarige automobilist uit Hieslum, 360 ug/l, rijverbod van drie uren.

Sint Jacobiparochie, Zuiderweg, zondag rond 00.15 uur, 70-jarige automobilist uit Vrouwenparochie, 410 ug/l, rijverbod van drie uren.

Heerenveen, Haskeruitgang, zondag rond 00.45 uur, 42-jarige automobilist uit Heerenveen, 570 ug/l, rijverbod van zes uren.